Gyomaendrőd jövője értekezlet

A nagyszerű természeti adottságok ellenére Gyomaendrőd bajban van.
Nincsenek jól fizető munkahelyek, nagy az elvándorlás, a fiatalok elmennek tanulni, és az iskola végeztével már nem jönnek vissza. Sok az eladó ház, alacsonyak az ingatlanárak, és még sorolhatnánk a kedvezőtlen tendenciákat. Ezt nem nézhetjük tétlenül és nem várhatunk arra, hogy majd valaki segít rajtunk.

Közös gondolkodást indítunk neves endrődi és gyomai származású szakemberekkel és a helyi értelmiségiekkel a város jövőjéről, hogy mit kellene tennünk ahhoz, hogy hosszú távon fejlődésnek induljon a város, újra jó legyen Gyomaendrődön élni és dolgozni.

Aki látja vagy saját bőrén érzi is a problémákat, esetleg gondolkodott a megoldáson, vannak ötletei vagy csak érdekli a város jövője, szeretettel várjuk ezen a péntek délutánon!

Az esemény részletesen

Helyszín: Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Cím: 5500 Gyomaendrőd, Hősök útja 40.
Kategória: Egyéb, Rendezvény
Időpont: , -

A program változás jogát minden esetben fenntarthatják!


Utolsó frissítés dátuma:
Tartalom azonosító: 15191

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Permalink - Era küldte be 2022. 09. 22., cs – 21:52 időpontban

A gyomaendrődi járásban dolgozók kapjanak tisztességes béreket. A fiatalok ne menjenek külföldre, teremtsenek itt otthont. A kisvállalkozások elegendő információt kapjanak az anyagi támogatásról. A szakértelem, élettapasztalat, szorgalom legyen nemzeti megbecsült érték.

9 év 11 hónap

Permalink - anonim küldte be 2022. 09. 28., sze – 08:36 időpontban

Itt jóformán csak agráremberek vannak. Más ágazatok nem tanácskoznak a város jövőjéről, munkalehetőségról. A polgármester meg az energiaügyek miatt izgatott.

9 év 11 hónap

Permalink - anonim küldte be 2022. 10. 31., h – 19:19 időpontban

A horgászati helyeink nemcsak a turizmusban értékteremtők, hanem a halat a városi piacon is árúsíthatóvá kellene tenni.

9 év 11 hónap

Permalink - anonim küldte be 2022. 10. 31., h – 19:20 időpontban

A régiós gabonatermesztők jövőjéről P.Csaba élelmiszermérnököt kérdeztem. Adott lehetne kisüzemi örlőházat építeni a helyi pékség és száraztésztagyártáshoz kapcsolódóan. Ez része volna az agrárkoncepciónak valamint a nemzetgazdasági programnak.

Jobbnál jobb kívánságaink, követeléseink vannak, de nem fogja senki meghallgatni, és nem várhatunk arra, hogy majd valaki segít rajtunk.
"Segíts magadon és Isten is megsegít!" - tartja a mondás, nem alaptalanul.

Jó ötlet az kisüzemi őrlőház (malom). De van-e olyan vállalkozó szellemű ember Gyomaendrődön, aki ért is hozzá, van is pénze egy ilyen beindításához. Ha van, esetleg segíthetnénk neki pályázati úton pénzt szerezni vagy olcsó hitelhez jutni. Segíthetnénk a környéken termelt jó minőségű alapanyagot (bio) felkutatni számára. Támogathatnánk az értékesítésben, akár úgy, hogy megvásároljuk a termékeit, akár úgy, hogy jó hírét visszük mindenfelé.

Bármilyen helyi vállalkozásról legyen szó, a közösség anyagi és erkölcsi támogatása nélkülözhetetlen. Csak ekkor tud életben maradni, fejlődni.

Permalink - Era küldte be 2023. 02. 17., p – 16:26 időpontban

Sziasztok Vacerok! Endrődön nem épül akkumlátorgyár?

Permalink - Era küldte be 2024. 03. 12., k – 10:51 időpontban

Az építészek elmagányositása helyett összefogást az iparban. Együtt könnyebb az anyagbeszerzés, az adminisztrációs ellátás, a dolgozók bére nem egy zsebből tevődik. Nem kell maszekolniuk.