Jótanácsok, ötletek

Egy belföldi nyaralás nem csak jóval olcsóbb a külföldi utaknál, de jóval hamarabb is megérkezhetünk kívánt úti célunkhoz. Budapestről 2-3 óra alatt leérünk Gyomaendrődre.
A szállásfoglalást célszerű nem az utolsó pillanatra hagyva a helyszínen próbálkozni, hanem másfél-két hónappal az utazás megkezdése előtt, amikor még biztos van üres szoba. Kisebb panziók, magánszálások foglalót is elkérhetnek, amit az utazás lemondásakor nem kapunk vissza. Hotelek, szállodák esetben szerencsére ez általában nem így van.
Közvetlenül az utazásunk megkezdése előtt érdemes az időjárás előrejelzést figyelni, ami ugyan nem mindig megbízható, de támpontot nyújthat napi programunk megtervezéséhez. Minden eshetőségre felkészülve érdemes váltás ruhát vinni hűvös esős idő esetére (pulcsi, esernyő, esőkabát). Szerencsére a rossz időjárás sem feltétlenül akadály időnk hasznos eltöltésére, csak kicsit át kell szervezni programjainkat.
Apartmanos nyaralás esetén a helyszínen találunk evő- és főzőeszközökkel felszerelt konyhát, csupán a főzéshez szükséges élelmiszer beszerzéséről kell gondoskodnunk. A szükséges cikkekhez a helyi élelmiszerboltokban minden további nélkül hozzá tudunk jutni.
Csomagolásnál célszerű átgondolni, pontosan mit is akarunk magunkkal vinni, majd ezekről ellenőrző listát készíteni. Elutazás előtt javallott a háztartási gépeket, elektromos eszközöket kihúzni (TV, DVD lejátszó, hűtő), ill a csapokat elzárni, beleértve a gázt is. A redőnyöket is célszerű lehúzni. Ha lehet, kérjünk meg egy szomszédot vagy ismerőst a postaládánk ellenőrzésével, ill. ha vannak háziállataink, azokat is rá kell bíznunk valakire.
Végül nem árt előre feltérképezni a helyet, ahol el kívánjuk tölteni a szabadidőnket – ha személyesen nem is utazunk el előzetesen, de legalábbis érdemes az interneten tájékozódnunk.

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!