Szivárvány Gyermekkert

Közigazgatás, intézmény

Szivárvány Gyermekkert Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft.
Vásártéri Óvoda

Óvodánk Gyomaendrőd szívében, a Vásártéri Lakótelep központjában helyezkedik el. Intézményünk 74 férőhellyel, három csoporttal a Lépésről – lépésre integrált nevelési program alapján működik. A program a 3-7 éves korú gyermekek fejlődésének támogatását és személyiségük fejlesztését vállalja fel. A gyermekekhez, mint egyedi, mással nem helyettesíthető individuumokhoz és szociális lényekhez, az életkori sajátosságok és egyéni szükségletek, különbségek ismeretében közelít. A személyiségét differenciáltan, a különböző képességek fejlődésbeli eltéréseit tolerálva, a gyermek erősségeire építve fejleszti.
Gyermekképünk fontos alappillére, hogy az önmegvalósításhoz leginkább szükséges személyiségtulajdonságokat hangsúlyosabbá tegyük, úgymint: a személyiség autonómiája; választási, döntési képesség; önálló, rugalmas, kritikus gondolkodás; korszerű műveltség; identitástudat, a nyitottság és tolerancia, az értékek sokféleségének tiszteletben tartásával.
Alapelvünk, hogy minél több alkalmat, időt, lehetőséget kell biztosítani a gyermekeknek az elmélyült, szabad játékra nyugodt, szeretetteljes, meleg légkörben. Az óvoda megőrzendő értékét az érzelmi biztonság megadása, a szabad játék lehetővé tétele az ehhez megfelelő környezet megteremtése, a vers, mese, ének, zene, tánc, ábrázolás, mozgás a mindennapi élet terén tett tapasztalatok nyújtása adja. A gyermekek nevelése tevékenységeken keresztül, tevékenységközpontokban történik, mely életkorának megfelelő ismeretanyagot és műveltségtartalmat közvetít.
A gyermeki személyiséget tisztelet, elfogadás, szeretet és megbecsülés övezi intézményünkben.
Az óvodavezetőnek és az óvodában dolgozóknak az a legfőbb feladata, hogy az előbbiekben felsorolt értékeket megőrizze, és a minőséget megteremtse, ill. évről-évre továbbgondolva fejlessze azt. Nevelőgárdánkat jellemzi, hogy egységes nevelési elveket valló, egy közös célért küzdő, innovációra fogékony csapat. Óvodapedagógusaink több képesítéssel is rendelkeznek, munkájukat logopédus, fejlesztő pedagógus és gyógytestnevelő
segíti az erre a célra kialakított szobánkban.
Az óvoda, mint intézmény egy komplex rendszer, amelynek minden összetevője kölcsönhatásban működik. Az óvoda nyitottsága, mint elv, befolyásolja az óvoda kapcsolatainak alakítását, a családoktól az iskolával való együttműködésig.

Az óvodás gyermekek számára az ebédet a Térségi Szociális Gondozási Központ által biztosítjuk, a tízórai és az uzsonna előállítása intézményünk tálalókonyháján történik.
Intézményünkben rászorultság alapján biztosított a kedvezményes étkeztetés.

Szülői igény szerint szervezett pluszszolgáltatásaink:

  • ismerkedés az angol nyelvvel
  • gyermektánc
  • zenés gyermektorna
  • kézműves foglalkozás
  • vízhez szoktatás városunk fürdőjében

Biztosítjuk gyermekeink ingyenes háztól-házig szállítását intézményünk és otthonuk között.

Az egészség megőrzése, az egészséges életmódra nevelés tükrében működtetjük a SÓSZOBÁNKAT, melyet ősztől-tavaszig vesznek igénybe a gyerekek.

Hagyjátok megérni a gyermekkort a gyermekben

Az intézmény azonosítója: OM: 101602

Nyitva tartás
hétfő: 6:30-17:30
kedd: 6:30-17:30
szerda: 6:30-17:30
csütörtök: 6:30-17:30
péntek: 6:30-17:30
szombat: Zárva
vasárnap: Zárva
Kapcsolat
Cím
5500 Gyomaendrőd, Vásártéri lakótelep 27/B/1.
Telefon
Távolság / Közelség
Fürdőtől: 1.47 km
Városközponttól: 1.38 km
Vasútállomástól: 0.35 km
Térkép
Koordináták: 46.9302, 20.820839
Utolsó frissítés dátuma: 2020/12/02

Kapcsolódó cikkek

2016. március 25., péntek – 23:58
2015. október 8., csütörtök – 19:31

Elmúlt felhívások, közlemények

Elmúlt események

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!