XI. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt-és Túrófesztivál

Beküldés: | 6 hozzászólás | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek
Kategória

A már hagyománnyá vált jeles gasztronómiai rendezvény kiemelkedően jó hangulatban telt idén, rekordszámú látogatóval. A Bethlen iskola udvara kellően tágasnak bizonyult a több ezres vendégsereg fogadására és szerencsére az időjárás is kegyesnek bizonyult.
A Sajt-és Túrófesztivál nem csak kiállítás, de egyben a kiállítók közti verseny is. A Prohászka Béla vezette szakmai zsűri a szombat délelőtti órákban tizenegy belföldi, valamint egy erdélyi (magyarlapádi) termelő közel százféle sajtkészítményét értékelte. A helyezések pontszámait kategóriánként összegezve serlegekkel jutalmazták a legjobbakat, majd az eredményhirdetésre is sor került vasárnap délelőtt. A harmadik helyen azonos pontszámmal végzett a Gyomai Bethlen Sajt Kft. és a budapesti Hiksz Kft., míg holtversenyben második helyezést ért el a magyarlapádi (Románia) Biomilk Kft., valamint az Egri Margaréta üzem. Az első helyért járó serleget a békési Diós Tanya kapta.

XI. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt-és Túrófesztivál bemutatófilm
Forrás: (https://vimeo.com/4549658)

A sajtkészítmények mellett a pincészetek, borászati gazdaságok is megmérethették magukat. A borokat a Tímár János és dr. Pataki Mihály által vezetett zsűri díjazta - idén 24 féle borral neveztek be a kiállítók. Harmadik helyezést ért el a siklósi Zódor pincészet, második lett a miskolci Dragon Roi Kft., míg az első hellyel a csengődi Velezvin Borászati Kft. büszkélkedhet.

XI. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt-és Túrófesztivál show
Forrás: (https://vimeo.com/4647803)

Számtalan látványos bemutató, fellépő tette még érdekesebbé a gasztronómiai napokat. Így többek között tűzoltó bemutatót, motoros felvonulást, gólyalábas fellépőket, tűzzsonglőröket, Capoeira bemutatót és a Színfolt Mazsorett Csoportot tekinthették meg a nézők, míg a szomszédos füves területen vidámpark várta a gyereket. A nagyszínpadon emellett számtalan színvonalas koncertet halhattak az élőzene szerelmesei: a 100 Folk Celsius, a Crystal, az Ossian mellett többek kötött a helyi Insipid zenekar is fellépett.

Részünkről a két napig tartó intenzív fotózás és filmezés bár kimerítő volt, az élmény sok mindenért kárpótolt. A képek feldolgozása, válogatása egy napot, a mozi minőségű (full HD) videoklip vágása, legyártása tovább egy hetet vett igénybe. Azt is jóleső érzéssel konstatáltuk, hogy két vidéki kiállító is jelezte, hogy a mi weboldalunkon választotta ki gyomaendrődi szállását.

Cikk, fotó: Gyomaendrod.com

Kapcsolódó képek

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Permalink - Vasas Peti küldte be 2009. 05. 10., v – 14:28 időpontban

Helló!
Szuper mind a két videó, főleg hogy én is rajta vagyok. Kösz fiuk. Sok sikert mindenhez. Csak így tovább!

Permalink - Szilvi küldte be 2009. 05. 16., szo – 13:27 időpontban

Nem találtam az Ossian koncertről képeket. Pedig fényképeztek.

15 év 4 hónap

Permalink - weigertjozsef küldte be 2009. 05. 16., szo – 19:08 időpontban

Válasz Szilvi üzenetére

Sajnos nekünk már nem volt időnk kintmaradni, másfél nap fárasztó volt. Másoknak valóban vannak képeik, de oldalunkra csak saját, ill. kiváló minőségű fényképezőgéppel készült fotókat teszünk.

Értem. És nem tudsz véletlenül olyan oldalt ahol találhatnék képeket a koncertről?

14 év 1 hónap

Permalink - csabi küldte be 2009. 05. 13., sze – 09:20 időpontban

Nekem is tetszik :)

15 év 4 hónap

Permalink - weigertjozsef küldte be 2009. 05. 19., k – 22:27 időpontban

Privát e-mailben ment az üzenet...