Ugra-Bugra Óvodai Sportnap a Sportcsarnokban

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

Idén 7. alkalommal került megrendezésre az Ugra-Bugra Óvodai Sportnap október 19-én, melyet idén a Selyem úti és a Csemetekert Óvoda valamint Gyomaendrőd Város Önkormányzata szervezett. A tavalyi évhez hasonlóan idén sem versenyeztek az óvodák, csupán egy játékos, sportos délelőttöt töltöttek együtt a Varga Lajos Sportcsarnokban. A részt vevő ovik: Tulipános Óvoda, Vásártéri Óvoda, Margaréta Óvoda, Napsugár Óvoda, Csemetekert Óvoda, Selyem úti Óvoda, Százszorszép Óvoda.
A sportnapot Lehóczkiné Timár Irén képviselő asszony nyitotta meg, majd zenés bemelegítés következett. Három versenyszámban, de nem versenyezve mérték össze erejüket a nagycsoportosok: babzsák tolás kézzel, visszafelé pókjárás, összekarolva, oldalazva futás, visszafelé páros futás; páros lábbal szökdelés, macijárás vissza.
Az Óvodai Sportnap keretén belül került bemutatásra a gyomaendrődi Rózsahegyi Kálmán és Kis Bálint általános iskolák atlétáinak terematlétikai versenye, ahol a két iskola vegyes csapatai mérkőztek meg egymással. Ebben a versenyszámban az elmúlt évben a Rózsahegyi iskola csapata országos bajnoki címet szerzett, a jövő héten a Kis Bálintos gyerekekkel kiegészülve igyekeznek a címüket megvédeni.
A küzdelem során gátfutó váltó és két akadálypálya is bemutatásra került 8-8 fős csapatok részvételével, amit a jelenlévő gyerekek és felnőttek is nagy ovációval követtek.
A verseny végén Dudás Réka magyar válogatott országos bajnok atléta serdülő gátmagasságon (76cm) futott végig, ámulatba ejtve a jelenlévőket.
A bemutató után hatféle akadálypályán haladtak végig a óvodások.
Az ovisportnapot most is a gyerekek közös, zászlós felvonulása zárta.

Ennek az eseménynek a Kouko-Kai egyesület támogatója volt, egy kis szerény ajándékkal kedveskedve minden óvodának! Az év további terve ebben az évben, hogy az idősebb korosztálynak kulturált szórakozási lehetőséget biztosítson koncertek formájában. Illetve ismét a kisebb korosztálynak december 12-én 9-órától az endrődi részen, 10:30-tól a gyomai részen egy zenés gyerekműsort szervez kedvezményes belépő árakkal.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.