Tulipános Óvoda

Közigazgatás, intézmény

1999-ben alapítottuk az óvodát, 30 férőhellyel, összesen 17 beírt gyermekkel, de szeptemberben a Tulipános Óvoda már 33 gyermekkel nyitotta kapuit. 2006-ig csak egyszer volt 30 fő alatt a létszámunk, akkor is közel jártunk a maximumhoz.
Akkor eléggé áldatlan körülmények között kezdtük meg a munkát, egy csoportban.
A mosdó és a kézmosó nem volt egy helyiségben, a kézmosónál nem volt a padlón burkolat, dohos volt a levegő, az ablakok minden szellőre kinyíltak, a bejárati ajtón egyetlen lakat volt a biztonsági zár.
Az udvari játékszín omladozó, éppen nem életveszélyes volt. Játék alig volt az óvodában, bútorok is régiek, ami új volt még az előző évben másik óvodába került.
Az akkori Önkormányzatnak köszönhetően még a nyitás előtt lebetonozták a kézmosó helyiséget, igaz burkolat abban az évben nem került rá. Új bejárati ajtó is került a meglévő elé, a hideg ellen és a biztonság érdekében.
2000-ben az Önkormányzatnak köszönhetően új ablakokat kapott az épület, a tető új cserepet, burkolva lett a kézmosó, és lett tornaszobánk is a régi orvosi rendelőből.
2001-ben kicseréltük az akkorra életveszélyessé vált udvari játszószínt.
2002-ben, a városban először, Phare pályázatot nyertünk a Rózsahegyi iskolával közösen, melyből többek között elkészült az új mosdó. Új bútorokat, asztalt, széket, polcokat tudtunk vásárolni. A pályázathoz az önerőt szintén az Önkormányzat biztosította.
Ebben az évben, a városban szintén elsőként, a Tulipános Óvoda integrált intézménnyé vált, így fogadhattuk és ma is fogadhatjuk a sérült gyermekeket is.
2005-ben került sor az esőcsatorna cseréjére, valamint az akkori ebédlő, ma tornaszoba, álmennyezetének elkészítésére.
Ebben az évben már sokadjára próbáltam a férőhelybővítést elérni, remélve, hogy egyszer meghallgatásra találok. Az engedélyt az ÁNTSz-nek kellett kiadni.
Mivel a gyermeklétszám alakulása indokolta, az Önkormányzat 2006-ban vállalta, hogy saját költségen átépíti az épületet, hogy megfeleljen az ÁNTSz elvárásainak, és alkalmas legyen egy 40 férőhelyes, két csoportos óvoda működtetésére.
Óvodánk jól felszerelt, kényelmes, két csoportos óvoda lett, mely egyaránt szolgálja a gyermekek kényelmét, alkalmas a gyermekek fejlődésére, fejlesztésére.
Az óvodánkba jelenleg egy óvodai csoport működik, a másik csoportban családi napközit működtetünk a településrész bölcsődés korú gyermekei részére.

Az intézmény azonosítója: OM: 028124

Nyitvatartás
hétfő: 6:30-17:30
kedd: 6:30-17:30
szerda: 6:30-17:30
csütörtök: 6:30-17:30
péntek: 6:30-17:30
szombat: Zárva
vasárnap: Zárva
Kapcsolat
Cím
5500 Gyomaendrőd, Polyákhalmi út 1.
Telefon
Térkép
Koordináták: 46.905685, 20.79802
Fürdőtől: 4.62 km
Városközponttól: 4.60 km
Vasútállomástól: 2.99 km
Utolsó frissítés dátuma:
Tartalom azonosító: 606

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek

Elmúlt események

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!