Épül a 120-as nemzetközi vasúti fővonal Békés megyében 133 milliárd forintból

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

A tervezett ütemben halad a 120-as nemzetközi vasúti fővonal korszerűsítése Békés megyében a Gyomaendrőd-Békéscsaba-Lökösháza közötti szakaszon, az új vasúti pálya óránként 160 kilométer sebességű vonatok fogadására lesz alkalmas - hangzott el a projekt sajtónyilvános szakmai bemutatóján csütörtökön.
Dénes Csaba, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízott projektvezetője emlékeztetett, hogy Békés megyében, ezen belül a megyeszékhelyen, Békéscsabán évtizedek óta nem volt hasonló nagyságrendű vasúti és közúti közlekedésfejlesztés. A sínpályák és a vasútállomások korszerűsítése, a modern biztosító berendezések alkalmazása és a kapcsolódó közúti beruházások összege Békés megyét érintően mintegy 133 milliárd forint, ebből a békéscsabai beruházások költsége 35 milliárd.

Gyomaendrődi vasútszakasz az épülő aluljárónál

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy a békéscsabai fejlesztések az Új Széchényi Terv keretében uniós támogatásból valósulnak meg, önkormányzati önerő nélkül.
A vasúti és közúti beruházások 2013. novemberben kezdődtek és jövő decemberben fejeződnek be. A nemzetközi vasútfejlesztésnek köszönhetően megújul a városi közúti közlekedés egésze, megszűnnek a sorompók, új csomópontok, alul- és felüljárók épülnek.
Gajda Róbert, Békés megyei kormánymegbízott kiemelte, hogy a beruházás személy- és áruszállítási szempontból is előrelépést jelent a megye számára. A Nyugat-Európát és a Balkán országait összekötő IV. nemzetközi vasúti korridor alternatív lehetőséget kínál vasútra épülő gazdaságfejlesztési programok megvalósítására - tette hozzá.

Forrás: MTI

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.