Megindult a forgalom a gyomaendrődi aluljárón

Beküldés: | 1 hozzászólás | Módosítva:
Szerző: admin

Kategória

2014. október 22-én 14 óra után néhány perccel az esős idő ellenére is megindulhatott a gépjármű forgalom Gyomaendrődön a 120-as vasútvonalat keresztező, frissen elkészült aluljárón. A Gyoma-Békéscsaba vasútvonal-rekonstrukció egy 39 milliárdos fejlesztés, melynek részeként épült az új létesítmény. Az Európai Unió követelményeinek megfelelő 160 kilométeres sebességet lehetővé tevő nagysebességű vasúti pálya kialakítása ugyanis több vágánnyal és kevesebb vasúti átjáróval valósítható meg, ami a sűrűbb és gyorsabb vonatközlekedést segíti. Természetesen nem csak a vasúti közlekedés számára fontos, a városi közlekedést is előnyösen érinti a beruházás. Az aluljáró alig több mint egy év alatt készült el, a forgalom az építkezés idejére egy ideiglenesen létrehozott terelőútra került át.

Gyomaendrődi aluljáró megnyitása (Kommentár nélkül)
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=4Y2jc7S6sz8)

Az új gyalogos- és kerékpárutat október 23-tól vehetik használatba a közlekedők, október 22-én 21:00 óráig még az ideiglenesen létrehozott terelőút is használható. Az aluljáró megnyitásával egyidejűleg csomópont átépítési munkálatok miatt 2014. november 7-ig lezárásra került a Pásztor János út Penny áruház felőli csatlakozása.
Az új aluljáró hivatalos átadása december 15-én lesz, ami egybeesik azzal a dátummal, amit a kivitelező a teljes vasúti rekonstrukció befejezésére szerződésesen vállalt.

Cikk, fotó: gyomaendrod.com

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
9 év 7 hónap

Permalink - János küldte be 2014. 10. 30., cs – 15:16 időpontban

Apró szépséghibák: mindkét oldalon egy kis domb előzi meg a lejtőt, ami akadályozza a szabad kilátást a Zrínyi Miklós utcából a Fő útra kanyarodva.Gondolom, az Ipartelep út felől is hasonló a helyzet. Ugyanezen dombok "elsimításával" kevésbé lenne meredek az autóút-ez főleg télen lehet gond. Sajnos más átkelési alternatíva továbbra sincs baleset, vagy vízelárasztás esetén- remélem erre más is gondol, nem csak utólag... Szükség lenne az Ipartelep út és Temető melletti átjáró összekötésére vagy/és a vasúti hídnál egy aszfaltozott átkelőre. Kitaposott út vezet a másik "aluljárónkhoz" is a Kállai Ferenc utca és Besenyszeg között. Ez az áteresz a vasút alatt szintén csak száraz időben használható, igény láthatóan van rá, nem lehetne itt egy gyalogos aluljáró? Békéscsabán Mezőmegyernél néhány tanya miatt épült ilyen... Sokan kelnek át a vasúton az állomás északi végénél is a síneken, mert a vasútállomáson lévő aluljárónak nincs a túloldalon kijárata, mint Mezőtúron, vagy Tiszatenyőn...
Ne értsen félre senki, örülök, hogy ez végre elkészült, nem keveset segít a közlekedésen, de korántsem old meg mindent!