Gyermekliget Óvoda

Közigazgatás, intézmény

Gyermekliget Óvoda és Bölcsőde
Selyem Úti Óvoda

A Gyermekliget Óvodai Oktató Nonprofit Kft fenntartásában működő óvoda és bölcsőde Gyomaendrőd város endrődi városrészén helyezkedik el a Selyem Úton két lakótelep vonzáskörzetében.

Személyi feltételeink a törvényi előírásoknak megfelelő. Az óvodában csoportonként 2 fő óvodapedagógus és 1 fő szakképzett dajka van.

Az óvoda épülete tágas, esztétikus elrendezésű udvar veszi körül, melyet a sok‐sok játék mellett virágok, fák, bokrok díszítenek. Igazi gyermekparadicsom. Az óvodában három: kis, közép és nagycsoportban jól felkészült gyermekszerető óvodapedagógusok foglalkoznak a gyermekekkel. A csoportszobáink esztétikusak, természetes anyagokkal vannak berendezve, ahol kreatív fejlesztő játékokkal elkülönített kuckók biztosítják a gyermekek tevékenységeit. Pedagógiai elvünk, hogy ebben az életkorban kiemelt jelentőséget kell tulajdonítanunk a pozitív személyiségjegyeket alakító élmény gazdag mindennapok megteremtésének. Szakmai munkánkról: Kollektívánk az óvoda jól bevált szakmai programja szerint dolgozik. Az intézményben többrétű fejlesztés, iskolára való előkészítés folyik, mellyel a hátrányos helyzetű gyermekeket is igyekszünk iskolaéretté tenni.

Célunk: Megelőzni, időben észrevenni, korrigálni a szociális hátrány miatt kialakult hiányosságokat. Széleskörű módszertani repertoárunkból, az egyéni különbségekre figyelő, egyénre szabott módszereket alkalmaznak a kollégák a napi gyakorlat során az egyéni fejlődési ütem figyelembevételével.

Nevelési programunkban kiemelt helyet foglal el az egészséges életmódra nevelés, amire igen nagy szükség van a mai világban, hisz nagyon fontos az egészséges táplálkozás és a megfelelő mozgáskultúra kialakítása. Úgy gondoljuk és valljuk, hogy ezt az óvodás korban a 3 – 7 éves kisgyermekeknél kell bevezetni, hogy életformájukká váljon. Az óvodások rendkívül nagy mozgásigényének kielégítésére a tágas udvar mellett egy jól felszerelt tornaszoba is a rendelkezésre áll.
A gyermekek egészséges személyiségének fejlődése érdekében óvodánkban lehetőség van: számítógépes, kézműves, angol, gyógytestnevelés és vízhez szoktatás foglalkozásra.

Az intézmény bölcsődéje 24 férőhellyel rendelkezik. Két csoportban folyik a bölcsődei ellátás, gondozás, szakképzett kisgyermeknevelőkkel. Esztétikus, barátságos környezetbe tudjuk fogadni a kisgyermekeket, mely életkoruknak megfelelő fejlesztő eszközökkel, berendezési tárgyakkal, szép színes fejlesztő játékokkal van felszerelve.

Minőségi munkánk eredménye, óvodánk és bölcsődénk teljes kihasználtsága és a szülők, iskolák elégedettsége.

Az intézmény azonosítója: OM: 028123

Nyitva tartás
hétfő: 6:00-17:30
kedd: 6:00-17:30
szerda: 6:00-17:30
csütörtök: 6:00-17:30
péntek: 6:00-17:30
szombat: Zárva
vasárnap: Zárva
Kapcsolat
Cím
5500 Gyomaendrőd, Selyem út 101.
Telefon
Távolság / Közelség
Fürdőtől: 3.47 km
Városközponttól: 3.24 km
Vasútállomástól: 2.17 km
Térkép
Koordináták: 46.929975, 20.792578
Utolsó frissítés dátuma: 2020/12/02

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek

2011. október 23., vasárnap – 12:32

Elmúlt események

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!