közösségépítés

Beküldés: 2017/09/12 - 09:29 | 6 hozzászólás | Frissítés: 2017/09/12
Szerző: Névtelen

Már 5 éve keresem a helyem a városban. Szeretnék valmiféle közösséget építeni ahová tartozhatok, hisz én nem férek bele a babás közösségbe, a nyugdíjas klubokba, nem akarok a tátosdobosokhoz se menni, mert ők mások mint én. Szeretnék aktívan részt venni a városi életben, szívesen szerveznék programot is. Szeretnék barátokat itt. Sok mindenről lemondtam már, de próbálok még küzdeni. Van más is, aki egyedül van, szeretne egy közösséghez tartozni,
Esetleg még jobb, ha érdekli a környezetbarát életmód, és szívesen lenne tagja ilyen közösségnek.

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

A WWF Magyarországon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programjában kezdte tevékenységét. Munkája kiterjed a vizesélőhelyek és erdeink védelmére, környezetbarát mezőgazdaság és vidékfejlesztés területére, a védett és veszélyeztetett élőhelyek és fajok megóvására. Nagy figyelmet fordít a mérgező vegyi anyagokkal szembeni védelemre.

Kedves Anonim! Nem teljesen értem, hogy mire akar kilyukadni a válaszával. Az MME helyi szervezete biharugrán van, ahova nagyon nehéz eljutni. Ha Csabán lenne, akkor igen, az egy jó lehetőség lenne. A WWF-nek sincsenek itteni programjai. Egyébként, amikor volt voltam itt és Jászberényben is parlagi sas fészket őrízni. De most talán megoldódni látszik a probléma. Nemrég önkénteskedtem a Rózsahegyi egyik osztályával, ahol lesz egy másik programom is, és számítanak rám. Tavaly is volt több is. A gyerekek már ismernek, és átöleltek mikor megláttak. Ez nagyon feltöltött. És megyek a csabai társasjáték napra önkénteskedni. Idén ezen kívül még 3 programot hirdettem. Most meghirdettem őket facebbokos hirdetésben, és előre azt látom volt értelme. Ezek a hirdetések most saját életet élnek. És mindig ötletek teremnek bennem.

Pazar fogyasztói társadalmaknak köszönhetően egymást érik az ökológiai katasztrófák. A Zöld Hazánk mozgalom a nemzeti összefogás környezet-és állatvédelmi csoportja. A természetvédelemben a talaj, víz és levegő, a megújuló energiaforrások és környezetbarát technológiákkal, valamint az ökológiai mezőgazdaság problémáival foglalkozik.

Kedves Közösségépítő,
Szívesen beszélnék vagy valtanek levelet önnel. Hogyan lehetséges ez?

Magyarországon jelenleg 20% körüli területet borít erdő. Az erdészek a fahasználat mellett gomba, gyógynövény, erdei gyümölcs, méz, valamint fűz és nádtermelést is végeznek. A nyugat-európai országokhoz képest hazánkban az erdőt mintegy 85%-ban a lombos fafajok alkotják. A változatos állomány sokszínű élővilágnak ad otthont. Az országos környezetvédelmi tanács célkitűzése, hogy 25-30%-ra növelje az erdős területek hányadát. A fásításban a tavalyi évben 86 településen 2 millió facsemetét ültettek el.

A XXI. században a légszennyezés globális problémává vált. A fosszilis energiát használó autók, a szálló por és a nitrogén dioxid gyulladást okoz a tüdőben, melynek következménye az asztmás és érrendszeri megbetegedések. Az Európai Közegészségügyi Szövetség célja egészségesebbé tenni a városokat. Ezt főként a közlekedéspolitikában elért eredményekben mérik. 2028-ra felszámolnák az új dízel és benzinüzemű járművek gyártását.