Koronavírus terjedése - COVID-19

Beküldés: 2020/03/22 - 13:23 | 6 hozzászólás | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: Papp László

Pár gondolat erről:

Időseknek levelet küldtek ki, hogy maradjanak otthon. A levél mellé nem fért volna el 1-2 szájmaszk?
Az önkormányzatnak úgy tudom van varrodája. Ott nem lehetne legyártani az időseknek majd a többi városlakónak ilyen maszkokat? (tudom nem olyan, mint a bolti, de azért csak véd valamitől)
Vagy ha már megszűnt a varroda akkor felkérni az ezzel foglalkozókat és gyártani a maszkokat az egészségügyben dolgozóknak és a városban lakosoknak is.
Szarvason ez működik, nálunk miért nem tud?
A vírus terjedésének voltak már előjelei már akkor neki kellet volna kezdeni és gyártani.

A tisztségviselők és polgármesterek máshol felajánlották a fizetésüket az egészségügy javára.
Itt nem lehetne? Minden képviselőnek van más bevételi forrása vagy ennyire rá van szorulva a havi illetményre?

A szombat esti híradókban lehetett látni, más városokban mennek a hangos hirdetők és a lakosságot tájékoztatják a fejleményekről. Nálunk minden fontosabb felhívást a közösségi oldalakon akarnak a városlakókkal értesíteni. Azokra nem gondolnak, akiknek nincsen fent ezeken az oldalokon vagy egyáltalán nem használják az internetet?
Még tavaly nyáron remekül működöt a cibere féle hangos hirdetés. Szerintem ez volt a legjobban figyelemfelkeltő hirdetési forma mivel mindenki odafigyelt, hogy mit mond a cibere. Ezt is hanyagolják egy ideje bizonyos dolgok miatt (kérdezzék meg ciberét miért is került „kispadra”?)

Lehetne még sorolni a dolgokat, de végeredményben én leszek a hibás amiért lemertem írni ezeket a gondolatokat.

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ennyi ideje tag
2014. 04. 25., Pén – 11:33

Permalink - anonim küldte be 2020. 03. 22., v – 14:27 időpontban

Az élelmiszeripar és egészségügy munkája növekedett.A fogyasztók igyekszenek előre bevásárolni a szükséges javakból. Napi élelmiszereink házhoz rendelése nem ajánlatos online bevitellel. Túlterheltség esetén várható időben nem érkezik meg. A helyi piacon is érdemes lenne kézfertőtlenítőt kihelyezni, terméket letakarni. Áruátvételnél az árus és vevő közvetlen kapcsolatát kialakítani. A kocsmák inkább délután nyissanak ki, a vírus nem alszik reggel, délben és este se.

Túltermelés van szájmaszk gyártásból. El kell adni, erre találják ki egyre több helyen a viselését.Így védekezzünk a légszennyezettségtől, amiben vírusok szaporodtak. Üzemben dolgozom, ahol mindeddig ki van rakva a covidos tájékoztató, milyen tünetek és hogyan köhögjük ki helyesen. Maszkot ne viseljen, ha nem beteg. Ezidáig! De ha lehűlik a levegő, nyálkásodik.Azám influenza?

Permalink - Húsvétfa küldte be 2020. 04. 14., k – 11:51 időpontban

A szavazat számít ezt megtanulhatnátok. Mindenféle adót fizessünk be időben mi vállalkozók, de mikor ilyen helyzet van akkor még egy nyomorult maszkra sem telik. Ennyit nem érdemelnek meg a városlakok :(

Ennyi ideje tag
2014. 04. 25., Pén – 11:33

Permalink - anonim küldte be 2021. 03. 12., Pén – 09:24 időpontban

Egy év után a harmadik hullámot fogtuk ki a járványból. A szájmaszk már minden lakott területen kötelező. A vendéglátóhelyek, iskolák, üzletek bezártak mégis van valami a levegőben, ami reggel szétszed. Este 8-kor elindulni, na még mit nem. Majd pihenek ha öreg leszek, majd ha gyógyszert szedek, majd ha elköltözök otthonba, vagy kioltja mindezt a vakcina.

Ennyi ideje tag
2014. 04. 25., Pén – 11:33

Permalink - anonim küldte be 2021. 10. 29., Pén – 10:07 időpontban

Orvosok a tisztánlátásért társaság tartott közös fórumot az 56-os szabadságharcosok megemlékezése idején oltakozási témában. A 20.században az oltóanyag bevetése előtt eltűnt néhány járványt okozó fertőzés. Az ezredfordulóra már kiépült különböző betegségek definiálásának megváltoztatása. Ma már az influenza sem megfázásos tünetekkel jár. Vagy inkább Covid. Ellenére a kormány oltásra buzdít, melynek összetétele nem egészen ismert. Egyből 2-re, majd ismétlőt ajánl. Aztán ahány pandémiás hullám, annyi vakcinázás. Mert működik abban a pénzügyi köröket kiszolgáló gazdaságban, amely felvásárolta az egészségügyet. Szerencsére van néhány magánorvosunk, aki tudatában van mellékhatásainak következményében és vállalja az oltás be nem adatását. A munkahelyeken ne legyen kötelező az immunitási igazolás!