Hozzászólás öröklinkje

Beküldés: 2012/12/19 - 17:43 | 6 hozzászólás | Frissítés: 2012/12/19
Szerző: Névtelen

Létezik, hogy már senkit nem érdekel semmi? Annó: volt IWIW fórum, volt gyom.com. fórum, most sehol senki.Sajnálom magunkat, mert elszegényedik a "város" nincs egy hangja sem senkinek. Olyanok vagyunk, mint maga az ország: egy nagy nulla, majd mondják meg, mit kell tenni, mit lehet tenni, miért kell kiállni, miért nem lehet megoldani, minél rosszabb, annál jobb./Már akinek/ De úgy látszik, sok ember örül, hogy él. Valamikor Gyomaendrődön is volt vélemény, egyéni vélemény, most mindenki kussol, mert fél. FÉL!. Félti családját,egzisztenciáját/ha van/ munkahelyét/ha van/és még a létét is/ha van/. Már nem sokáig, mert orvos /házi/ Gyomán nem igen. Hová menjen a beteg-aki tényleg az, ha nincs normális háziorvosa? menjen egy ad-hoc-orvoshoz, napi fél órai rendelés alatt-minek-ha van idegzete kivárni.

Tényleg rengeteget lehetne beszélni minden témáról, de senki nincs, aki elégedetlen lenne. Akkor mégis ez jó nekünk?!!!!!!!!!!!! Lehet, hogy egyedül vagyok és sok minden nem tetszik? Vagy nem vagyok egyedül, de senki nem szól, mert minek, vagy fél, hogy megtudják, hogy szólt. Minden városi, VÁROSATYÁK- honlapot végignézve is igen siralmas a gyomaendődi on-line reagálás.Ha van valakinek más értesültsége, hogy máshol hol lehet beszélgetni, várom reakcióját. Bízom benne, lesznek néhányan. Köszi.

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Etana70 képe

Kitől félnek a gyomaiak? Mitől félnek és miért?
A hallgatás inkább a szellemiek mélységes hiányát mutatják bizonyos -akár izgalmasnak is mondható- kérdésekben, valakik részéről.
Úgy állítja be az előttem szóló, mintha valami titokzatos ÁVÓ lenne -és erősen működne is- Gyomán. Erre természetesen semmi bizonyíték nincs,de ennek még az említése is kiválthat félelmi reakciókat,esetenként valakiknél.Vagy vigyorgást dettó. Mert a félelemnek ez a ködös kiváltása valakiktől, valamiért az bizony érdekelvű lehet,a komcsi beütésű érdekeik mentén. Így vannak, lehetnek akik ebben az ÁVÓ-ban hisznek..vagyis a Lila Mumusban. Az eltérítés és rémhírkeltés az döfi ma is ...
Magyarországot, márcsak azért is, mert a hazám - tisztelem, szeretem- nem tartom az előttem erről mélymegállapítást tevő úr szerinti "egy nagy nullának". Ezt a minősítést visszautasítom, ezzel csak Brüsszel próbálkozott...hiába. De kiváló hazafi lehet az, aki mégis lenullázza magát, hazáját, települését ilyen módon. Dicsőség fényeskedjék a számára.Ha arra gondolunk, hogy nehezek a körűlmények, az bizony igaz, általában is, de nemcsak Gyomára. Persze Furcsányék az már döfi lenne...Például ma az orvosoknak sem lehet megtiltani, hogy külföldre menjenek...Amikor valaha engem besoroztak katonának Gyomán egy lilaképű alkoholista orvos kijelentette, hogy alkalmas...rám sem nézve...Akkor Gyomán 3 orvos lézengett, mindegyiknek a műszere a sztetoszkópja volt. Most pedig..? Na és a mai műszerezettségük? Mit tehetnének Gyoma polgárai a jobb ellátásásért? Mert az "adj uram" is szép dolog, de az imán kívűl semmi lehetőség semmire? Összelehetne itt koldulni egy-egy kis műszerre valót? Talán ez kezdetnek elég lenne a sültgalamb és a sóhajok mellett? Talán némi oktatási színvonalbeli hiányok ma értek be...Gyomán? Mert tanulatlan népnek nincs semmilye, nem is lesz...modta a nagy kán. Valamelyik. Még Dzsingisznek is volt sámánképző iskolája Karakórumban. Amellyekben komoly vizsga volt. Ki a felelős ezekért a mai állapotokért? Ki szavavazott kikre? Biztosan a mai kormány, a ludas, akinek a tetteit nem értik sokan...Nem is lehet ámbár ha belegondolunk talán méágis? Talán ezzel kellene kezdeni És legalább zseblámpával ezt megnézni, netán megérteni, ami strapás lehet egyeseknek.Ki és mit tett azért, hogy a világ és az ország dolgai világosabbak legyenek? A sok szervezet díszvacsorái nem erre valóak, ott marhapörkőlt a lényeg. .
Gyoma nagyon szép hely és nyaranta egyre több a vendége is. Dícsérni lehet például a vendéglátó helyeit is...olcsók, jók. Ezt hogyan lehetne fokozni? Talán még egy kútra is pályázni kellene a fürdőnél? Nem hiányzik egyébként a fürdőből semmi újabb berendezés?

Nem éppen félelemről, hanem némi informálatlanságról, amelyet nem mondanak, nehogy a városatyák felé szálljon. Volna itt mit köpni a polgárnak is.

Egy idősebb orvosunk, aki már polgármester is volt és ezért lehetne befolyása a városvezetők felé,éppen a kettős szervezet iránti kérelmét szabályozná. Az ÁNTSZ már-már jogilag lépne az orvosi rendelők felszereltségéért,erre a városi hivatalnoknak is prezentálni kell. Az ügy nem halad kellően, és a kérvény csak illusztráció. A háziorvosunk így két szék között. Vagy segít a közbeszerzés, vagy engedélyezz az egészségügyi titkárság.
Kik praktizálnának Gyomaendrődön?

A munkavédelmi szabályok közvitele nem éri be a működését.Fontossága van nemcsak a munkavállaló, hanem a munkáltatóra is.A nyári melegben különös tekintettel az árnyékos, szellős terű helyeken tartózkodva, pihenőidő betartással,kellő ivóvízzel, mellék-és elsősegélynyújtó kabinnal.

A CBA magyar üzletlánc előtt a 'béruniós' kezdeményezés. A boltban nézem az árakat, és ha bevásároltam megtekintem, hogy miről van szó. Ez ennyi- az annyi, mint a német boltokban. Akkor a havi jövedelmem miért csak ennyi. Olyan mint a rezsicsökkentés.

Egy közép-európai egyetem, mint a CEU nem működne a magyar felsőoktatást támogató alapból. Ehhez ugyanazz a befektetési morál szükséges, mint az országban lévő autógyárainkban van. Ez utóbbit viszont kedvezményes rendszerrel ösztönzi a kormány.