Látványos kisfilm készült Gyomaendrődről

Beküldés: | 12 hozzászólás | Módosítva:
Szerző: admin

Közel 5 év „gyűjtőmunkája” és több mint száz óra ráfordítás eredményeképp elkészült a saját finanszírozású Gyomaendrődöt bemutató turisztikai filmem. A városról olyan vizuálisan attraktív kedvcsinálót szerettem volna készíteni, ami egyaránt bemutatja a táj szépségét, a település gazdag tárgyi örökségét, a nagyszerű kikapcsolódási lehetőségeket a természetben és a pezsgő kulturális életet. A klip végül 7 percesre sikeredett, mely időtartamba igyekeztem a lehető legtöbb képi információt, hangulatot, élményt besűríteni Gyomaendrődről. A film lehetett volna akár másfél órás is, hiszen elegendő felvétellel rendelkeztem; a mai felgyorsult világunkban azonban csak rövidebb, látványos alkotásokkal lehet felkelteni széles rétegek érdeklődését.
Az image film a tág spektruma ellenére természetesen nem tartalmazhat mindent, nem kíván „Gyomaendrőd-katalógus” lenni, hiszen egy néhány perces klip nem alkalmas dokumentarista célok megvalósítására. Az alkotás egyfajta kedvcsináló, a város sokszínűségét bemutató jelenetek eklektikus tárháza. Érdemes azonban felfedeznivalót hagyni az idelátogató számára is, amikor hozzánk érkezik, ezért ahol a klip véget ér, a várossal való ismerkedés ott folytatódhat a valóságban.

A film YouTube-on (https://www.youtube.com/watch?v=fBlDuX_lj0Y) és Vimeon is megtekinthető (https://vimeo.com/82441168).
Aki mobiltelefonon vagy táblagépen esetleg nem látja a YouTube verziót, azoknak ajánljuk a Vimeot.

Az elkészítésnél fontosnak tartottam, hogy az elérhető legmodernebb eszközöket és technikákat alkalmazzam, melyek kiváló képminőséget biztosítanak. Amikor a filmben megjelenő személyekről, részvevőkről készítettem felvételeket, különös hangsúlyt helyeztem a hihetőségre. Ez megoldható profi színészekkel is, de ehelyett én valódi eseményeket rögzítettem, még a fürdőben is az épp ott strandolókat kértem meg egy-egy jelent leforgatására.
A víz alatti felvételek Klimó Krisztián munkáját dicsérik, aki egyébként sok más rendezvényen és helyszínen is jelen volt a „forgatások” során, így pl. a légi felvételek elkészítésénél is segédkezett.
Köszönöm a segítséget mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy az alkotás létrejöhessen, közülük jó néhányan visszaköszönnek a felvételeken is.
Arra kérnék mindenkit, hogy osszuk meg a filmet minél több csatornán, közösségi portálon, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson a felvétel, vigyük messzire Gyomaendrőd hírét!

További gyomaendrődi filmjeimet a http://www.gyomaendrod.com/video
és a http://www.weigertimages.com/hu címeken lehet megtekinteni.
Jó szórakozást kívánok!

Cikk: Weigert József

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
14 év 1 hónap

Permalink - brunó1945 küldte be 2013. 12. 22., v – 21:04 időpontban

Igazán nagyszerű profi munkát csináltál ismét.Szívből gratulálunk.

Permalink - bunko küldte be 2013. 12. 23., h – 00:07 időpontban

Szörnyen unalmas videó/város.

Permalink - Kulcsár Miklós küldte be 2014. 02. 13., cs – 14:13 időpontban

Köszönöm a film készítőjének a munkáját. Jó volt így 50 év távlatából is megtekinteni azokat a helyeket ahol a gyerekkoromban a nyaraimat töltöttem. Hősök útja és a Körös parta, a liget mind mid vissza köszönt benne.

9 év 11 hónap

Permalink - zoal küldte be 2014. 06. 06., p – 13:10 időpontban

én csak azt nem értem miért kellet bele rakni ezt a kis részletet a PartneRock Fesztivál roll 2011-óta nincsen de én is hozzáteszem hogy nagyon unalmas egy város nincs egy jó komoly rendezvény amik meg vannak azok meg egy nagy nullák semmit érők érdekes hogy békés megyébe minden kis faluba városba vannak városnapok meg falunapok itt gyomaendrődön miért nem tudnak egy jó városnapot szervezni ha már város vagyunk szörnyű hogy egy jó edda koncert ér el kell menni más városokba mert itt semmit nem csinálnak csak elszorják a pénzt

A PartneRock azért szerepel, mert a 2009-től 2013-ig tartó időszakot öleli fel a film. A rendezvényeket illetően pedig fel kell venni a kapcsolatot a szervezőkkel.

9 év 9 hónap

Permalink - Talabér Sándorné küldte be 2014. 07. 31., cs – 13:02 időpontban

Nos, én ismeretlenül néztem meg ezt a kisfilmet.
Az ország másik végében lakom, és bizony felkeltette az érdeklődésemet.
Biztosra veszem, hogy valamikor ellátogatok ebbe a kedvesnek tűnő kisvárosba.
Nem tudtam eddig, hogy Gyomaendrődön van fürdő, vannak fesztiválok, és hogy milyen gyönyörű a táj.
Gratulálok a készítőnek, és bátorítanám további készítésére.

Hát van, és még fejleszteni fogják a fürdőt.Pedig nem kellene már beépíteni.Ahol a part szabad! Ami a fesztiválokat illeti, az unalmas.
Azért ne fáradj,ne fürödj le...
Köszönd a körös egyesületnek.

Permalink - Istvan Hanyecz küldte be 2017. 02. 11., szo – 17:29 időpontban

Gratulalok a remek összeallitashoz. Jo egeszseget es tovabbi sikeres munkalkodast kivanok Gyomaendrödnek.

Permalink - Juhász Pál küldte be 2018. 02. 21., sze – 11:16 időpontban

Nagyon szép,éskellöen tájékoztató volt a város életéről.