Hozzászólás öröklinkje

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2013/01/28 - 09:57 | 1 hozzászólás | Frissítés: 2013/01/28
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Mozgalmas napokon vannak túl a Gyomaendrődi Judo Klub sportolói. Január 24-én Békéscsabán vehetett át elismerő díjat a tavalyi év két Országos Diákolimpiai bajnoka a Békés Megyei Diáksport Egyesület jóvoltából megrendezett Diákolimpiai Bajnokok ünnepségén. Hidasi Tamás a Diák "A" korosztály 55 kg-osai között bizonyult a legjobbnak, míg Nagy Zoltán ugyanezen korosztályban a 60 kg-os kategóriában nyert aranyérmet. Büszkék lehetnek a gyomaendrődi judósok, hiszen a városból három kitüntetett közül kettőt delegálhatott az egyesület, s ezen kívül a megyéből csak gyomaendrődi judós vehetett át kitüntetést.

Január 27-én a Felnőtt Magyar Kupán vett részt három sportoló. A legeredményesebb gyomaendrődi ezúttal is Siroki Ibolya volt, bár ezúttal nem sikerült az éremszerzés. A sérülésén már túllépő sportoló hölgy egész héten betegség mellett készült a megmérettetésre és végül vállalta is a szereplést. A teljesítményen azonban sajnos meglátszott a betegség, s így végül a 4. helyig jutott az egy héttel korábbi ezüstérem után. A fiúk (Nyitrai Sándor és Katona Ákos) sajnos nem szereztek pontot.
Varga István edző: Az elismerő díjak átvétele után nagyon büszke lehettem sportolóimra, hiszen kiemelkedő, hogy két diákolimpiai bajnok is van egy egyesületben. Ráadásul judós elismerést nem is adtak át másnak, csak a mi versenyzőinknek. Ami a versenyt illeti, sajnos most nem sikerült olyan jól, mint az előző hétvége. Elsősorban számunkra csak egy felkészülési állomásnak számítanak a felnőtt versenyek, hiszen Csinci még az idei év után is két évig a Junior korosztály tagja lesz. Csinci egész héten betegséggel küszködött, ami a versenyre rá is nyomta a bélyegét. A betegség mellett az új szabályokkal is akadtak gondjaink. Nehéz lesz hozzájuk alkalmazkodni. Az egyik mérkőzésen például egy nagy dobást követően Csincit intették meg szabálytalan fogásért, ahelyett hogy a győztes pontot rakták volna fel a táblára. Sajnos nehezen értelmezhető és nem egyértelmű minden szabály. Igyekszünk folyamatosan foglalkozni ezekkel és javítani a felmerülő problémákat, hibákat. Most egy kis versenyszünet következik az idősebbeknek. Ez az időszak talán elég lesz arra, hogy megbarátkozzunk az új szabályrendszerrel.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

A legeredményesebb gyomaendrődi ezúttal is Siroki Ibolya volt.
Végül a 4. helyig jutott????
Nehéz volt!

judoinfo.hu
Magyar-kupa, Budapest,UTE. 2013.01.27

70 KG (4 induló)
1. Szabó Franciska (Leányvár-Egerági Üstökös SE)
2. Salánki Evelin (Ippon Judo Tatabánya)
3. Rábai Boglárka (Leányvár SE)
4. Siroki Ibolya (Gyomaendrőd)