XVI. Nemzetközi Volkswagen "BOGÁR" Találkozó Gyomaendrődön

Beküldés: 2012/08/05 - 10:45 | 9 hozzászólás | Frissítés: 2022/12/22
Szerző: admin

Cikkek
Kategória

Idén sem maradhatott el a Volkswagen bogarak gyomaendrődi találkozója. Ezúttal is több mint 200 régi járgány érkezet városunkba. A Liget fürdő által elszállásolt vendégek szombaton megtartották szokásos felvonulásukat Gyomaendrőd utcáin.

XVI. Nemzetközi Volkswagen "BOGÁR" Találkozó Gyomaendrődön

Kár, hogy a vízbombákkal való dobálózás, vízágyúzás egyre agresszívabbá vált az utóbbi években, és sok szülő már csak ezért hozza a gyerekeit a Hősük útjáról induló felvonulás indulópontjára, nem pedig az autók csodálata miatt. A rendezvény és a szervezés ettől függetlenül idén is színvonalas volt és remélhetőleg a bogarasok is jól érezték magukat városunkban.

XVI. Nemzetközi Volkswagen "BOGÁR" Találkozó Gyomaendrődön
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=q77f35sR2vQ)

A bogárfelvonulás útvonala térképen:

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Permalink - Cserné Barics Éva küldte be 2012. 08. 05., v – 11:09 időpontban

Egyáltalán nem tartottam agresszívnek a megnyilvánulásokat,persze egy-két túlzásokba eső ember mindig van sajnos. Összegezve, a környezetemben lévő gyerekek, felnőttek egyaránt élvezték a "műsort", aki száraz akar maradni, ne ide jöjjön. Kár lenne ezért az eseményért, az egyetlen dolog talán, amivel ez a kis városka némi világhírt szerzett magának. Inkább fejleszteni kellene, még több kultúrális programmal, autóhúzással, aszfaltrajversennyel..hogy csak néhány, épp eszembe jutó INGYENES lehetőséget említsek. Arról nem beszélve, hogy befektetés nélkül nincs jövő. Végre valami, ami közismert, hát meg kellene ragadni a benne rejlő lehetőséget, gondoljunk csak az olasz paradicsomfesztiválra, hány tízezer túristát csalogat oda...Nem biztos, hogy mindenkinek az autók tetszenek, hanem maga a játék, gondoljunk csak a bátor biciklisre, vagy a kis utánfutóban, locsolókannával ücsörgőkre. Van akit a humor vonz :)

Ennyi ideje tag
2008. 07. 22., k – 14:54

Permalink - weigertjozsef küldte be 2012. 08. 05., v – 11:28 időpontban

Válasz Cserné Barics Éva üzenetére

Csupán annyira agresszív volt, hogy az értékes kamerámba hatalmas vízadagokat kaptam és otthon elsőre nem akart bekapcsolni. Nyilván ez azt vonja maga után, hogy innentől nem tudom fotózni a felvonulást, mert nem fogom kockáztatni a gépemet. Hihetetlen, hogy a szülők nem szóltak a gyerekekre, hogy a megfelelő helyre locsoljanak. Látták hogy hol állok és hatalmas vízadagokat kaptam a fejemre és a gépre. Az autók egy részében kár keletkezett (lezúzott visszapillantóról is tudok), a felvezető zenekamionon a hangtechnika se működött egy darabig, valamint telefon és kompakt fényképezőgép is esett áldozatul. Mégis, mekkora erővel kell megdobni azt a visszapillantót, hogy leszakadjon? Sajnálom, hogy a gyerekek és az éretlenebb szülők részéről is ész nélkül megy az efféle szórakozás, nem pedig mértékkel, amivel még lehetne figyelni egymásra. Érthető, hogy locsolják az autókat, de ha látják hogy emberek fényképezőgéppel a kezükben állnak az úton, vagy ülnek az autóban, ott miért nincs megállj?
Kár, hogy a gyorsulási verseny helyszíne nem lett meghirdetve. Lehet ez már a plakátok legyártása után vált véglegessé.

Permalink - anonim küldte be 2012. 08. 05., v – 11:13 időpontban

Nagyon jó volt a rendezvény!
Meglehet tudni honnét jöttek a táncosok? Akik a bogárfelvonulás előtt léptek fel a lottózó előtt.

Permalink - Anonymous küldte be 2012. 08. 05., v – 20:05 időpontban

1. A nézők fele a dobálózás miatt megy, mert végre történik valami izgalmas dolog Gyomaendrődön.

2. Hatalmas ötletnek tartom, hogy a dobálózó nézők közé, az út közepére, pont az autók mellé kellett állnia, ezer más helyen lehetett volna fényképezni!

Permalink - VW Lackó küldte be 2012. 08. 06., h – 09:13 időpontban

Mint bogár tulajdonos én is megjelenek minden évben a találkozókon, de már nem vonulok fel :( Minden évben cserélni bizonyos részeket a kocsin egy kicsit költséges nekem. Jó dolog ez a vízzel való locsolás, de azért ésszel kellene :(

Kardos Ferenc-nek: Nagyon köszönjük a jó hangulatot és a szervezést minden évben :)

Permalink - CJU-411 küldte be 2012. 08. 06., h – 16:59 időpontban

gyerekkori álmom valósult meg azzal hogy megvettem tavaly a bogaram! életem első Bogaras találkozója most volt! emlékezetes is volt! örülök hogy a Gyomai lehetett az első!
Kardos Feri bácsinak puszi a szervezésért, az utca embereinek pedig a jó hangulatért! mert hát be kell vallani nélkülük nem lett volna olyan nagy a jó kedv!!!!!
én is kaptam 2 veder vizet, persze egyszerre be a jobbos ablakon! de ez benne van, aki felvonul tisztában van ezzel!

minden kellemetlenséget és jó bulit félre téve....
JÖVŐRE TALÁLKOZUNK!!!!!

Egy szegedi agyilag is bogaras lány! :D

Szia Bogaras Lány!

Én is így kezdtem, elmentem az egyik legjobb találkozóra elsőként 2005-ben és azóta rendszeresen járok.
Gyomán most voltam harmadszor, mindig különleges számomra.
Következő állomás Gárdony, VW Fanatic.
Üdvw.: G1

Ennyi ideje tag
2008. 12. 04., cs – 13:10

Permalink - Klimó Krisztián küldte be 2012. 08. 09., cs – 15:27 időpontban

A bogárfelvonulásról hamarosan elkészül (1-2 nap) a 40 perces videó. Megtekinthető lesz ezen az oldalon a videó könyvtárban.

Permalink - Zsuzsi küldte be 2012. 08. 07., k – 13:13 időpontban

Valóban lehetne okosabban csinálni ezt a locsolkodást. Azért a felvonulók némelyike is igen felkészült volt, és többektől hallottam, hogy a locsolkodás hagyománya épp a vonuló autósoktól ered. Józsi, sajnálom a gépedet. Talán tényleg biztosabb helyet kellett volna választanod, de utólag okos az ember.
Mi a 3 napos rendezvényből csak a felvonulást néztük meg (illetve a koncertet hallhattuk a kertünkben is), de remélem sok gyomaendrődi lelte örömét a fesztiválban.