Vidám tavaszi programok a kistérségi óvodákban

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

Tavaszi díszbe öltözött a Margaréta Óvoda. Az udvaron sárgálló aranyeső és bólogató kis nárciszok fogadták a játszóházba érkező gyermekeket és szüleiket. A kémény tetejéről a gólya is üdvözölte a kis lurkókat. Jelezte, hogy vele együtt a kikelet is megérkezett, s szeptemberig az óvoda udvarának szomszédságába költözött.
Gyerekek, szülők, óvó- és dajka nénik együtt ügyeskedtek ezen a délutánon. Szebbnél szebb húsvéti tojások, csibék és virágok kerültek a gyerekek tarisznyáiba, amelyekkel a családok otthonaikat díszíthetik az ünnepek idején.
Április elsején Bolondos Húsvétváróra kaptak meghívást óvodáink nagycsoportosai a Blaha úti Csemetekert Óvodába. A gyomai gyerekek a helyi autóbuszjárattal utaztak Endrődre. Színes, gazdag programmal készültek a vendéglátók. Az óvó nénik mesejátékában bekukkanthattunk nyúlanyóék húsvéti készülődésébe. A szorgos kis kezek papírjácintot készítettek, s ezután együtt keresték meg a fűben rejtőző csokitojásokat. Mindenkinek nagyon tetszett a nyuszikiállítás, ahol maguk a gyerekek is nyuszivá változtak.
Nagy volt a sürgés-forgás a Százszorszép Óvoda háza tájékán április első délutánján. A hűvös szél sem riasztotta el a családokat, hiszen nagyon sokan eljöttek hozzánk Húsvéti kézműves játszóházunkra. Az udvaron állatsimogató várta a gyereket. Ugrándozó nyuszik, kapirgáló tyúkok és csibék lakták be az ovi kertjét. A csoportszobákban és a folyosón igazi húsvéti forgatagban készültek el a hímes tojások, kiscsibék és a tavaszi virágfüzérek. Anyukák, apukák, nagyszülők együtt a gyerekekkel és az óvó nénikkel alkothattak. A kisebb csemeték pedig örömmel vették birtokukba a játékokat. A dajka nénik finomságokkal kedveskedtek a családoknak.

Cikk, fotó: Hunya Imréné, mb. intézményvezető

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.