Tavaszi hírek a Kistérségi Óvodából

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

„Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.” (Véghelyi Balázs)

Mindennapi munkánkat meghatározza, hogy az óvodában elkezdett személyiségfejlesztés, a tudatosan tervezett és szervezett nevelőmunka egész életre kiható, felelősségteljes pedagógiai hozzáállást követel. Az óvodáskor varázslatos, csodákkal teli időszak gyermekeink életében.
Óvodáinkban az elmúlt időszakban sem volt hiány az izgalmas, szórakoztató, de ugyanakkor Húsvétváró délelőttre kaptak meghívást óvodáink nagycsoportosai a Blaha úti Csemetekert Óvodába. Színes, gazdag programmal készültek a vendéglátók. Az óvó nénik mesejátékában bekukkanthattunk a nyúlcsalád húsvéti készülődésébe. A szorgos kis kezek nyuszi bábot készítettek, s ezután együtt keresték meg a fűben rejtőző csokitojásokat. A programot megkoronázta a folyosón berendezett nyuszi kiállítás.
Nagy volt a sürgés-forgás a Százszorszép Óvoda háza táján. Húsvéti kézműves játszóházunkban anyukák, apukák, nagyszülők együtt a gyerekekkel és az óvó nénikkel alkothattak: tojástartó nyuszik, hímes tojások, és tavaszköszöntő gólyák készültek. Az udvaron állatsimogató várta a gyereket.
Örömmel számolunk be tehetséges gyermekeink újabb sikeréről. Az Alföldvíz Zrt. „Víz Világnapja” alkalmából meghirdetett regionális rajzpályázatán a Százszorszép Óvodások kollektív alkotása első helyezést ért el. Nyereményünk 150.000 Ft. értékű kirándulásra fordítható utalvány.

Balázs Bence, Izsó Zorka, Csasztek Nóra, Klimaj Emese, Weigert Virág, Szlancsik Vivien, Félix Patrik, Gubucz Liliána, Demeter István.
Felkészítő óvodapedagógusok: Cserenyecz Éva, Tímárné Bula Edina és Csapóné Giricz Irén

Kis alkotóink: Balázs Bence, Izsó Zorka, Csasztek Nóra, Klimaj Emese, Weigert Virág, Szlancsik Vivien, Félix Patrik, Gubucz Liliána, Demeter István. Felkészítő óvodapedagógusok: Cserenyecz Éva, Tímárné Bula Edina és Csapóné Giricz Irén


„A hulladék érték – Szelektáld! – Hasznosítsd” címmel megrendezésre kerülő projektünk keretében Mimó és Csipek látogatott el óvodai csoportjainkba, akik játszva tanították a gyermekeket a környezettudatos életmód alapjaira. A program részeként bábelőadás és interaktív ökojátszóház szórakoztatta a kicsiket. A projekt keretében óvodáink környezettudatosságot fejlesztő játékokkal gazdagodtak, valamint a helyes hulladékgyűjtés gyakorlásához szelektív hulladéktárolókat és komposztálókat vásárolhattunk.
Projektünk mozgósította az óvodai, általános és középiskolai közösségeket, valamint a város lakosságát is. A Szelektív péntek és Szelektív szombat városi rendezvényként került megszervezésre. Itt került kihirdetésre az Elektronikai hulladékgyűjtő verseny eredménye.

A Kistérségi Óvoda dolgozói és Gryllus Vilmos

Óvodai csoport kategóriában 1. helyezést ért el a Százszorszép Óvoda Süni csoportja, 2. helyezett lett a Százszorszép Óvoda Breki csoportja, 3. helyen pedig a Vásártéri Óvoda Manó csoportja végzett. Általános iskola alsó tagozaton 1. helyezett a Szent Gellért Katolikus Ált. Iskola 4. osztálya, 2. helyezést ért el a Rózsahegyi Kálmán Ált. Iskola 1. B osztálya, 3. helyen végzett szintén ebből az iskolából a 2.B osztály. Felső tagozaton 1. helyezett a Kis Bálint Ált. iskola 7.B osztály, 2. helyezett a Rózsahegyi Kálmán Ált. Iskola 7.B osztály és 3. helyezett a Kis Bálint Ált. Iskola 5. B osztálya. Középiskola kategóriában 1. helyezett lett a Szent Gellért Kat. Gimnázium DÖK csapata, 2. helyezést a Bethlen Gábor SZKI DÖK csapata ért el. Különdíjban részesült a Kis Bálint Ált. Iskola 4. C osztálya.
Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki vette a fáradtságot és a verseny keretében részt vállalt a tisztább és élhetőbb környezetünkért, lakóhelyünkért.

Cikk, fotó: Kistérségi Óvoda

Kapcsolódó oldalak

Elmúlt felhívások, közlemények

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.