Tótka Sándor olimpiai bajnok

admin képe
Beküldés: 2010/08/22 - 14:46 | 3 hozzászólás | Frissítés: 2019/06/21
Szerző: admin
Cikkek: 

Gyomaendrőd történetének eddigi legnagyobb horderejű sporteseménye történt augusztus 22-én.
Kovács Gábor tanítványa, a gyomaendrődi Tótka Sándor megszerezte a magyar küldöttség hetedik olimpiai aranyérmét az idén első alkalommal megrendezett Ifjúsági Olimpiai Játékokon, Szingapúrban.

A népes magyar sportolói gárdában a kajak-kenut egyedüli fiú versenyzőként képviseli a Körös Kajak versenyzője. Az arany megszerzéséért vívott döntő futamig hosszú út vezetett. Itt most nem a szokásos elő-, közép- és döntő futamokban kellett a mezőnyt legyőzni, hanem egy időmérő selejtező után egyre erősebb ellenfelek ellen kellett két napon keresztül páros versenyekben győzni az aranyig. Összesen öt ilyen futam előzte meg a német fiúval vívott döntő versenyt. Hihetetlen erőnlétre, technikai tudásra és lélekjelenlétre volt szükség, hogy az egymást félóránként követő viadalok végén is produkálni tudják a döntőben a másfél percnél rövidebb futamidőt, ami Sanyi esetében 1,28,91 perc volt.

Tótka Sándor olimpiai bajnok
Az alábbi linken Tótka Sanyi győztes futama és az eredményhirdetés látható: https://www.youtube.com/watch?v=96WxLDKQ3Tk

Lelki és szakmai támaszt nyújtott a gyomai fiúnak a felkészülés és a versenyek során, hogy a játékok helyszínén tartózkodnak szülei és a Körös Kajak edzője is.
Az itthoni rokonok, barátok, sporttársak és ismerősök is küldték és küldik folyamatosan a biztató és gratuláló sms-eket, e-maileket a családnak. A döntő napján a város lakói a Kner téren felállított kivetítőn szerették volna követni az olimpiai eseményeket, de csalódottan kellett tudomásul venniük, hogy a nyolc olimpiai online csatorna egyike sem közvetítette a kajak-kenu eseményeit. Azért nem telt tétlenül a várakozás ideje. Tímár Imre összefoglalta Sanyi eddigi kajakos pályafutását és olvashattuk a Tótka család napi beszámolóit is a szingapúri eseményekről.
A döntő perceiben már mindenki lélegzet-visszafojtva várta az eredményt. Amikor megérkezett a büszke apa telefonos értesítése a győzelemről, üdvrivalgásban tört ki a szurkoló tábor és durrant a pezsgős üveg is. Érkezett még egy másik szívet melengető hír is: Farkasdi Ramóna, a győriek versenyzője, aki egyetlen kajakos lányként képviseli hazánkat a játékokon, szintén aranyérmet szerzett.
Augusztus 24-én lesz a kajak szlalom verseny, ahol szintén érdekeltek aranyérmeseink.

Továbbra is szurkoljunk együtt városunk büszkeségének, Tótka Sándornak!

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Gratulálunk Sanyi!! További sok sikert!

****

(Ha lehetséges küldjétek már el ezt a hírt a BEOL-nak is, mert a gyilkosságok, balesetek mellett szívesen olvasnék ott is erről a csodás eredményről.)

Klimó Krisztián képe

Gratulálok neked Sanyi! További sok sikert!
****
Hamarosan lesznek fotók is ha minden igaz :)