Több mint egymilliárd forintból fejlesztik a gyomaendrődi fürdőt

admin képe
Beküldés: 2021/01/22 - 08:58 | 2 hozzászólás | Frissítés: 2021/01/22
Cikkek: 

Közel nettó 1,3 milliárd forint hazai forrásból fejlesztik a gyomaendrődi fürdőt, a kivitelezés jövőre indulhat - mondta Toldi Balázs (független) polgármester szerdán az MTI-nek.

A tervek szerint csúszdaparkot építenek, újabb wellness szolgáltatásokkal bővül a jelenlegi kínálat, és növekszik az egészségmegőrző gyógyászati kezelések száma. Tervezik egy grillterasz és egy gyerek e-car játékpálya megépítését is. Megújulnak a fürdő belső közlekedési útjai, járdái, zöld területei, bővítik a parkolók számát. A fürdő területén található kempingbe új apartmanházakat építenek, amivel jelentősen bővül a szállások férőhelyszáma.

Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping

A beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, továbbá megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében. A fejlesztés a település történetének egyik legnagyobb beruházását jelenti - fogalmazott a városvezető.
Elmondta, idén készítik elő a terveket, amire 125 millió forintot fordíthatnak, és szeretnék a közbeszerzéseket is lefolytatni. A kivitelezés várhatóan két évet vesz igénybe, közben strandszezonban - ha a járványhelyzet megengedi - nyitva állna a fürdő a látogatók előtt.
A gyomaendrődi Liget fürdő évi átlagos látogatószáma 110 ezer körül mozog. A Békés megyei településen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint tavaly meghaladta a 34 ezret a vendégéjszakák száma (a vendégeké több mint 11 ezer volt).
Toldi Balázs reméli, hogy a beruházás növeli a település turisztikai vonzerejét, és hozzájárul a munkahelyteremtéshez is. Hozzátette, bízik abban, hogy a projekt jelentősen javít a fürdő gazdasági mutatóin, az így felszabaduló forrásokból pedig újabb fejlesztéseket tudnak megvalósítani.
Békés megyében több fürdő fejlesztését tervezik a következő években hazai forrásból: a Gyulai Várfürdő 2,9 milliárdból, a békési Gyógyfürdő és Uszoda mintegy 2,4 milliárd forintból újulhat meg.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Jó a fejlesztés, de ezzel hány új munkahely fog létrejönni?
A jegyek árai mennyivel fognak nőni a beruházás után?
A környező városok, mint Gyula, Békés, Szarvas stb. is megkapták ugyanezt a támogatást. pl.: Gyula, Békés a dupláját kapta.
Ezekkel próbál majd versenyezni a fürdő? és mégis hogyan? úgy ahogyan eddig?
Nagylapos határában Gyopárosfürdőt reklámozzuk már sok-sok éve. Talán itt kellene elkezdeni változtatni a dolgokon és szép lassan haladni befelé, de míg az a tábla ott lesz addig itt semmi nem fog változni.

Jól tartja magát a Liget fürdő. Szükségtelen most erre 1 milliárdot költeni. Olyan egyéb munkahelyi beruházások kellenek, amely itt tudja tartani a munkavállalókat. Honlétüket lakhatási támogatással segíteni. Turisztika szállók mellett bérlakások kiépítése is célszerű.