Sikerült a tripla: Sóczó Rebeka az országos bajnokságon is aranyérmes

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2013/11/18 - 09:40 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

2013. november 16-án az UTE csarnokában lépett szőnyegre a Magyar Kupa győztes és országos diákolimpiai bajnok Sóczó Rebeka élete első magyar bajnokságán. A 40 kg-ban idén szinte mindent megnyerő sortolóra nehéz feladat várt, hiszen sűrű mezőnyben meg kellett küzdeni jó ellenfelekkel és az esélyesség terhével. Végül minden tekintetben megfelelt a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzője a várakozásoknak és felkapaszkodott a bajnoki dobogó csúcsára.

Jól kezdődött a verseny, hiszen viszonylag jó sorsolást kapott a gyomaendrődi versenyző. Az első komoly feladat a domaszéki ellenfél legyőzése volt a legjobb négy közé jutásért, ami az éremcsatát garantálta. Rebeka két szép akcióval lépett túl ellenfelén. A döntőbe jutásért a Samurai J.C. versenyzője próbálta útját állni a tehetséges fiatal judókának, kevés sikerrel. A döntő mérkőzésen az a szegedi Sipos Dorina várt Rebekára, akit ugyan idén már többször legyőzött, de utolsó mérkőzésükön a gyomaendrődi versenyző hagyta el vesztesként a szőnyeget. Igazi presztízscsata volt ez a döntő, amit mutat az is, hogy fordulatos mérkőzést vívott a két sportoló. A döntőt a szegedi versenyző kezdte jobban, aminek eredményeként Rebeka egy intésnyi hátrányba került. A mérkőzés végére azonban ez a helyzet megfordult. Rebeka irányítani kezdte a mérkőzést, így két másodperccel a vége előtt megintették ellenfelét is, amivel döntetlenre mentette a mérkőzést. Az aranypontért zajló küzdelemben ellenfele hibáját kihasználva yuko értékű akciót ért el, aminek eredményeként megszerezte a Magyar Bajnoki aranyérmet.

Varga István edző: Nagyon szép eredményeket ért el idén Rebeka. Szerencsére sikerült mindezt megfejelni a bajnoki címmel. A feladat nem volt egyszerű, hiszen az egyik legnépesebb és legsűrűbb súlycsoportban kellett helytállni. 5-6 olyan versenyző van ebben a súlycsoportban, aki képes lehet megnyerni egy ilyen rangos versenyt, így külön öröm, hogy versenyzőm ezt a három legfontosabb versenyen is megtudta csinálni. A döntő előtt legalább annyira izgultam, mint Rebeka, hiszen kiváló ellenfele legutóbb Kecskeméten legyőzte őt. Fordulatos mérkőzésen végül Rebeka bebizonyította, hogy a felkészülést tökéletesen csináltuk végig. Sóczó Rebeka nyomdokaiba lépett Siroki Ibolyának és Hidasi Tamásnak. A korábbi években csak ők tudták azt a bravúrt végrehajtani, ami most Rebekának sikerült, vagyis hogy egy éven belül nyerjen Magyar Kupát, Országos Diákolimpiát és Országos Bajnokságot.

Cikk, fotó: Varga István

Kapcsolódó képek

Sikerült a tripla: Sóczó Rebeka az országos bajnokságon is aranyérmes
Sikerült a tripla: Sóczó Rebeka az országos bajnokságon is aranyérmes
Sikerült a tripla: Sóczó Rebeka az országos bajnokságon is aranyérmes

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek

Ötödik éve diákolimpiai bajnok Sóczó Rebeka
Ötödik éve diákolimpiai bajnok Sóczó Rebeka
Dátum: 2017. március 06. (hétfő)
Sóczó Rebeka ismét érmes az idősebbek országos bajnokságán
Sóczó Rebeka ismét érmes az idősebbek országos bajnokságán
Dátum: 2017. február 20. (hétfő)

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás