Sárkányhajóval az "S" kanyarig

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

2013. június 15-én három sárkányhajó tartotta rettegésben a Hármas Körös Gyomai szakaszán násztáncukat járó kérészeket, s a vízben addig nyugodtan úszkáló halakat.
A kánikula ellenére közel 60 evezős gyülekezett a Halász István Csónakháznál. Rövid bemelegítés és oktatás után tették vízre a sárkányhajókat. A kék hajót egy gyomaendrődi baráti társaság tagjai töltötték fel, a piros hajóba a Mezőberényből érkezett Alföld Turista Egyesület tagjai ültek be néhány békéscsabai fiatallal és gyomaendrődi sárkányhajóssal kiegészülve. A helyi sárkányt a Víziszörnyek mellett helyi lakosok töltötték fel. A három hajó legénysége különböző evezési tudásukra való tekintettel más tempóban ugyan, de nagy lelkesedéssel evezett fel a legendás "S" kanyaros kajak táborok helyszínéig.
Kis pihenő után ismét a gyomai híd felé vették az irányt a hajók.
Visszaérve a hosszú és kimerítő evezésből a csónakháznál babgulyással enyhítették éhségüket a megfáradt evezősök.
Nagy élményben volt részük a résztvevőknek, hiszen sokan először csodálhatták meg a folyót "belülről", és emellett egy igazán jó hangulatú vízi túra részesei lehettek.

Akik kedvet kaptak a sárkányhajózáshoz, azokat szeretettel várják edzéseikre a Gyomaendrődi Víziszörnyek kedden és csütörtökön 18 órától a gyomai közúti hídnál lévő Halász István Csónakházhoz.

Cikk: Kulik Zsuzsa, a Gyomaendrődi Víziszörnyek nevében
https://www.facebook.com/viziszornyek.gyomaendrodi

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.