Rio 2016 - Éppen csak leszorult a dobogóról a Tótka, Molnár páros 200 méteren

Beküldés: 2016/08/18 - 20:06 | 1 hozzászólás | Módosítva: 2021/08/06
Szerző: admin

Cikkek

2016. augusztus 18-án, csütörtökön minimális különbséggel a negyedik helyen végzett a Tótka Sándor, Molnár Péter kajakos páros 200 méteren a riói olimpián.
A világbajnoki címvédő kettős - amely a válogatót megnyerő, de utóbb doppinggyanú miatt az utazók közül kizárt Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett jutott az utolsó pillanatban indulási joghoz - szoros versenyben maradt le a dobogóról.
A hatos pályára került magyarok jól kapták el a rajtot, de ugyanez elmondható volt szinte az összes többi döntős egységről is. A litvánok és a spanyolok aztán kicsit megléptek, de a célba érkezéskor nem lehetett megmondani, melyik hajó hányadikként végzett. A Saul Craviotto, Cristian Toro spanyol duó tudta egyedül, hogy győzött, majd a kiírás láttán örülhetett a Liam Heath, Jon Shofield brit és a Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas litván páros. Utóbbiaktól Tótkáék mindössze három századmásodperccel maradtak le.

A gyomaendrődi szurkolótábor a Körös Látogatóközpontban a Tótka Sándor, Molnár Péter kajakos páros 200 méteres riói döntője alatt.
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=syP2YaxgsZc)


A Tótka-Molnár párosnak így szurkoltak a gyomaendrődiek
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=cR33M0jxNN4)

"Kammerer Zoltán azt mondta egyszer, hogy másodiknak és negyediknek lenni a legrosszabb. De ha valaki két héttel ezelőtt az mondja nekem, hogy negyedikek leszünk az olimpián, kinevetem. Ez egy megnyert negyedik hely." - jelentette ki Tótka Sándor a célba érkezés után. - "Lehet, hogy a magyar nemzet az elő- és középfutam után mást várt tőlünk, de mi kiadtuk magunkból a maximumot."
"Hihetetlen boldogok vagyunk ezzel a negyedik hellyel." - erősítette meg Molnár Péter, aki még egyesben is érdekelt lesz 200 méteren.
"Tőlem lehetett volna három ezred vagy három másodperc a különbség, ennél nem tudtunk volna többet-jobbat kajakozni." - tette hozzá.

Cikk: MTI

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek

2016. augusztus 27., szombat – 18:37
2016. augusztus 18., csütörtök – 20:30

Elmúlt események

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ennyi ideje tag
2014. 04. 25., p – 11:33

Permalink - anonim küldte be 2016. 08. 21., v – 23:12 időpontban

Én tartok a riói bandaháborútól és a mocskos szúnyogoktól, fertőzöttségtől. De a fiúk az olimpián egészséges 4. Helyen vannak. Hajrá Magyarok, szambázzatok!