Mentsük meg Marton Ildikót!

Beküldés: 2012/02/28 - 15:33 | 1 hozzászólás | Frissítés: 2016/06/22

Marton Ildikó a Gyomaendrődi Bethlen Gábor Szakközépiskola volt tanulója, kollégista tanítványom volt. Dévaványai lakos. Olyan súlyos kór támadta meg, aminek gyógyítására kizárólag Kínában van lehetőség. A betegség rendkívül ritka, sőt Magyarországon egyedül ő szenved ebben a ritka betegségben. Szülővárosa, Dévaványa példás összefogásának köszönhetően eddig közel 2MFt gyűlt össze. Hiányzik még 3MFt. Felhívással fordulunk Magyarországi és Nemzetközi (multinacionális) cégekhez, vezetőkhöz, iskolákhoz és jótékony célú szervezetekhez, intézményekhez, hogy segítsenek a hiányzó összeg összegyűjtésében. A Templárius alapítvány vállalja, hogy az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett számlára átutalt és erre a célra felajánlott összeget továbbítja az erre a célra elkülönített számlára Dévaványára Marton Ildikónak.

Számlaszámunk: 53200015-11060273.

Kérem Önöket, aki ezt a felhívást olvassa, tegye közzé ismerősei és barátai körében, hogy közösen segíthessünk.

Köszönettel:
Ungvölgyi János, Marton Ildikó volt kollégiumi nevelőtanára.


Marton Ildikó betegsége Ildikó leírásában:

Az első orvosi vizsgálat 2009. 02. 25.- én történt a gyomai ortopédián. Már másnap kaptam időpontot a neurológiára, majd március folyamán koponya-, illetve gerincfelvételeket készítettek MR - vizsgálaton. A következő megálló Gyula volt, de még itt se tudták megállapítani a betegséget. Küldtek tovább Szegedre. Az eredményt egy Pécsett végzett DNS vizsgálat hozta 2010. 01. 14.- én, melyben megállapították, hogy Friedreich ataxiában szenvedek.

A betegségben szenvedők első tünetei az izommozgások koordinációjának zavarából adódó bizonytalan és ügyetlen mozgások megjelenése. Később csökken a beszédképesség, lassulnak a reflexek, majd a betegség súlyosbodásával a beteg tolószékbe kényszerül. Ennél a betegségnél 50-70%-ban előfordul cardiomyopathia is, ami nekem beigazolódott. A betegség prognózisa lassú (10-15 év). A halál általában 35-40 éves kor között bekövetkezhet. Oka cardiomyopathia.

Mára már odáig romlott az állapotom, hogy csak gurulós járókerettel tudok közlekedni, lépcsőzni csak, ha valaki felkísér, de akkor is csak pár lépcsőfokot. Az, hogy egy helyben megálljak is nehézséget jelent, mivel annyira leromlott az egyensúly érzékem.

Legnagyobb vágyam, hogy meggyógyulhassak, és úgy éljek, mint egy átlagos hétköznapi ember. 25 éves vagyok és még nem állt módomban megtapasztalni, milyen is felnőttnek lenni (dolgozni, háztartást vezetni, és édesanyának lenni). Legnagyobb vágyam, hogy édesanya lehessek, de így sajnos ez az álom nagyon távoli. Hiszen míg magamról sem tudok gondoskodni addig egy másik életről sem.

Itthon az orvostudomány még nem ismer hatásos gyógymódot e ritka betegségre, de külföldön lehetőség nyílna a kezelésére. Sajnos a kezelés nem olcsó. A kezelés Pekingben lenne és a költsége 11600 USD. + egyéb járulékos költségek (repülőjegy, szállás, tolmács...). Körülbelül 5 millió Ft. Ez rendkívül nagy összeg a számunkra és ebben kérném minden együtt érző ember segítségét, hogy támogassanak, mert a minden forintra szükség van.

Dévaványa lakói nagyon segítőkészek, ám e piciny város lakóinak ez a pénz nagyon sok. A gyűjtésben a Dévaványa Felemelkedés Alapítvány segít nekem. Januárban volt egy jótékonysági koncert és most februárban egy jótékonysági bál is! Eddig már 1,8 millió forint gyűlt össze. De ez még távol van a kellő összegtől.

Bízunk benne, hogy aki gyorsan ad, kétszer ad. Jótékony célú felajánlásaikat és segítségüket előre is köszönjük. Kérem értesítsenek bennünket, ahol erre a célra gyűjtenek, mert szeretnénk elkerülni a visszaélés gyanúját is.


Bízunk benne, hogy aki gyorsan ad, kétszer ad. Jótékony célú felajánlásaikat és segítségüket előre is köszönjük. Kérem értesítsenek bennünket, ahol erre a célra gyűjtenek, mert szeretnénk elkerülni a visszaélés gyanúját is.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Hogy tudok segíteni?