Marhatolvajok nehezítik a békési gazdák életét

admin képe
Beküldés: 2012/01/31 - 14:34 | 2 hozzászólás | Frissítés: 2019/06/21
Szerző: admin
Cikkek: 

Már tavaly nyáron is lehetett arról hallani, hogy Gyomaendrődön és környékén szarvasmarha tolvajok ütötték fel a fejüket, megkeserítve ezzel egyes gazdák életét. A lopások először csak szórványosan jelentkeztek, ahol magányosan élő tanyasi gazdálkodókat vettek célpontba. A gazdát kifigyelték, mikor jár el otthonról és ekkor csaptak le a tolvajok.
Azóta már több megyét érintő, kiterjedt lopássorozatra derült fény, ahol gyakran szervezetten, sok ember segítségével hajtanak el egyszerre akár tucatnyi állatot is. A kerítést az éj leple alatt megbontják, a kutyákat elkábítják, majd csendben terelik kapun kívül az állatokat, amelyeket utána akár külföldre is értékesíthetnek.

Marhatolvajok nehezítik a békési gazdák életét
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=Iw0XUsWKTEU)

Az utóbbi hónapokban Gyomaendrőd mellett Dévaványáról, Körösladányból, Örménykútról és Kardosról is vittek már el állatokat, közel százat. A gazdák igyekeznek együttműködni a rendőrséggel és a polgárőrökkel, figyelőszolgálatot állítottak fel és közösen próbálnak az elkövetők nyomára bukkanni.
Az ügy felderítése eddig csekély eredményeket hozott. Októberben egy 21 éves szarvasi fiatalembert állítottak elő, akit azzal gyanúsítanak, hogy három szarvasmarhát lopott el egy békésszentandrási tanyáról. A nyomozás még folyamatban van.

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!