Járások - Kilenc járásközpont lesz Békés megyében

admin képe
Beküldés: 2012/08/16 - 10:54 | 2 hozzászólás | Frissítés: 2019/06/21
Szerző: admin
Cikkek: 

Békésen, Békéscsabán, Gyomaendrődön, Gyulán, Mezőkovácsházán, Orosházán, Sarkadon, Szarvason és Szeghalmon működik majd járási hivatal 2013. január elsejétől Békés megyében a kormánynak a járások kialakításáról szóló döntése értelmében - derült ki a Magyar Közlönyben hétfőn közzétett kormányrendelet mellékletéből.

A járások és a járási székhelyek kialakításának alapelve az volt, hogy a megyék határaihoz igazodva az állampolgárok számára biztosítsa az államigazgatási szolgáltatásokhoz való gyors és könnyű hozzáférést.

Városháza épülete 2012-ig, majd 2013. január 2-ától a járási hivatal épülete.

A járások kialakításának elveiről és az előkészítés feladatairól tavaly szeptember 1-jén döntött a kormány, jövő januártól országszerte 175 járási, a fővárosban pedig 23 kerületi kormányhivatal kezdi meg működését.

forrás: MTI

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

A fideszesek kapják meg a járások hivatalvezetői tisztségeit.
Szolgálati időtől függően 500-600 ezer forint lehet majd a fizetése a járási hivatalok főosztály-vezetőinek, a posztokat pedig nagy valószínűséggel politikusok foglalják majd el – írja a Blikk.

Nincs ebben semmi meglepő. Új munkahelyek teremtődnek, de még így is messze az 1.000.000. A törzsutasoknak jár a megfelelő presztizs állás, mert különben ki szavazna rájuk? Ma olvastam a facén, hogy asztalosnak kell lenni mostanság: a kormány 9,5 millió koldus botot gyártat, megint a KÖZGÉP a nyerő? Ha "ócsón" adják, vevő vagyok 5 db koldus botra./ csak az áfa miatt, mert adózni kell/.