III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála

admin képe
Beküldés: 2011/06/05 - 15:41 | 8 hozzászólás | Frissítés: 2019/06/18
Szerző: admin
Cikkek: 

Péntek éjszaka a III. Gyomaendrődi küzdősort Gála utolsó mérkőzésén a HUN-BOX-os NÉMET ”NÉMÓ” RICHÁRD első menetben hátsó fojtással feladásra kényszerítette eddig veretlen román ellenfelét, így megszerezte a World Kick-boxing Federation (WKF) profi Európa Bajnoki övét MMA szabályrendszerben.

A gálán aránylag kevés, de annál lelkesebb nézősereg előtt 12 gyomaendrődi versenyző mutatta be tudását, éles mérkőzéseken K-1, ökölvívás, és MMA szabályrendszerben. A gálát három címmérkőzés is színesítette, amiben kettőnél mi, gyomaendrődiek is érintettek voltunk.

Az első mérkőzést a HUN-BOX klubon belül két 12 éves játszotta: Tóth Izsák és Szakálos Tamás. Mérkőzésük bemutató jellegű volt, de mindketten nagyon kitettek magukért.

Két amatőr ökölvívás következett. Először a békési Surman-boksz klub 15 éves harcosa, Szalontai Misi bunyózott a Tiszaföldvári Csemán Jánossal. Misi bemutatót tartott technikai tudásából, ami bizonyította, hogy miért tartják őt az ország egyik legjobb junior bunyósának. Másodjára a szintén Surman-boksz-os 17 éves magyar válogatott Fodor Milán következett, aki az első menetben olyan verést adott a Mezőtúri Bartucz Józsefnek, hogy a szünetben az edzője feladta a mérkőzést.

A negyedik mérkőzésre Mezőtúrról Tóth Károlyt, ellenfeléül a HUN-BOXos Lénárt Lászlót szólította a speaker. László három menetben megérdemelt pontozással győzött.

A következő mérkőzés szintén ökölvívó szabályok szerint ment, mivel a Nyíregyházáról jött 14 éves Lecza Andrea sípcsontja csütörtökön csúnyán megsérült, és nem tudta a K-1 szabályrendszert vállalni a 12 éves HUN-BOX tag Nagy Reginával szemben. Pedig ez egy visszavágó mérkőzés lett volna, mivel Regina tavasszal Cigándon megverte egy mérkőzésen Andreát. Így csak bunyóztak egy jót, és a bemutató jelleg miatt döntetlen eredménnyel.

A hatodik mérkőzésre a Győri, sok mérkőzéssel, nemzetközi tapasztalattal rendelkező Kerecsényi Gergőt szólították a ringbe. Ellenfeléül a HUN-BOX színeit képviselő Vári Pétert. Az esély nem Petinek állt, de borult a papírforma, és a második menetben Gergő sarka feladta a mérkőzést. Péter nagy meglepetést okozott ezzel a győzelemmel.

A következő mérkőzés amatőr MMA szabályrendszerben játszódott. Jászberényből Urbán Ivett jött, hogy megmérkőzzön a HUN-BOXos Lévai Anikóval. Anikó sajnos beszorult egy fojtásba, amiből nem tudott kijönni, így a Jászberényi edző lánya, a judó alapokkal rendelkező Ivett megérdemelten nyert. Anikó mindent megtett, a dícséretet ő is megérdemli.

A nyolcadik mérkőzésre a győri edző, Kókai Gábor jött, aki előtte való nap vállalta a mérkőzést. Ellenfele a Tiszaföldvári, de HUN-BOX színeiben induló profi ökölvívó Bóbis „BULDOG” István volt. Sajnos Gábor műtött térde a második menetben komolyan megsérült, bár próbált vele tovább harcolni, fel kellett adnia a mérkőzést.

A sort a mezőtúri 33 éves tiszta izom Nagy róbert folytatta, akinek a HUN-BOX 17 éves versenyzője Mraucsik Tamás jött ellenfeléül. Tamás felülmúlta önmagát, és az első menet végén feladásra kényszeríttette idősebb ellenfelét.

A tizedik mérkőzésre a Tiszaföldvári, több mérkőzésen résztvevő Hegedűs Mátét szólították, ellenfeléül a HUN-BOX tagját, Munkácsi Róbertet. Ők amatőr MMA szabályrendszerben mérkőztek. Szerencsénkre gyorsamn földre kerültek, mivel Máté nagyon jó állóharcos, de a földön Róbert nagyon erős, és az első menet vége felé egy „kimura” feszítéssel feladásra kényszerítette Mátét.

A szünet előtti mérkőzés igazi csemegét hozott. A Gyomaendrődön zajló K-1 és MMA Európa kupa egyik döntőjét betettük az esti gálára. Így a 115 kg-os Szarvasi Litauszki Péter megmérkőzhetett a Gyomaendrődi, de ÁSZ-FIGHTER színeiben induló Pocsaji „PREDATOR” Zsolttal. Zsolt sajnos nem talált magára, és egy forduló rúgást testre beszedve feladta a további harcot. Így a Szarvasi srác csatolhatta a derekára az Európa Kupa hivatalos bajnoki övét.

A szünetben Timár Rita és hastáncos csapata szórakoztatta a közönséget, nagy sikert aratva. Őket Hencz Gyuszi bácsi és bemutató csapata követte, akik kis ízelítőt adtak földharc tudásukról.

A gála hivatalos programja két 12 éves harcos összecsapásával folytatódott. A budapesti PITBULL Fighters harcosa, az eddig 43 mérkőzéssel rendelkező, többszörös Magyar bajnok, világkupa győztes, Európa bajnok Jóni „CUNAMI” Máté ellenfeléül a HUN-BOX fiatal tehetsége,a szintén 12 éves Csapó Elek következett. Mindketten elkápráztatták a közönséget, és a szakmai zsűrit is. Elek nagyon sokat fejlődött, és minden edző megdícsérte hozzáállását. Elek pontozással elvesztette a mérkőzést, de a harmadik menetben már ő dominált. Elmondhatom, hogy a gála legszínvonalasabb mérkőzését hozták.

Következő mérkőzésre a „VESZETT KUTYA” becenévre hallgató Győri Eck László érkezett, ellenfeléül a Békési, teljesen tetovált Petrovszki Attila. Sajnos Eck Laci múlt heti mérkőzéséből adódóan sérülten érkezett, és az első menetben elő is jött sérülése, így fel kellett adnia a mérkőzést. Kicsit elszomorított, hogy egy régebben lefixált mérkőzés előtt egy héttel miért vállalt be egy mérkőzést Németországban. Ez nem volt fair dolog Laciék részéről, mivel Attila sokat készült erre a mérkőzésre.

Ezután következtek a címmérkőzések:

Először a bajai Vidákovics Patrickot szólították a ringbe, ellenfeléül a karcagi Gyarmati Imrét. Imre megosztott pontozással, és megosztott véleményezéssel nyerte el a K-1 Magyar Bajnoki övet, de ez a mérkőzés visszavágóért kiabál. Nem volt egyértelmű a közönségnek, és a szakmai zsűrinek a mérkőzés végkimenetele. Pedig a bírók teljesen pártatlanok voltak.

Az utolsó előtti mérkőzésre Horvátországból érkezett a 17 éves, eddig veretlen Tomislav Liber. Ellenfeléül a HUN-BOX legrégebbi versenyzőjét, a 15 éves Váradi Tamást szólították a ringbe. Ők a WPKC szövetség „Balkán Bajnoka” címéért küzdöttek 5x2 perces menetben. Az első menet még döntetlen volt a bírók szerint, de a második menettől Tamás több, tiszta, erős találataival tudatosította a horvát srácban, hogy az övre igényt tart. A negyedik-ötödik menetben az ellenfél már csak menekült, túlélésért küzdött, pedig a horvát ringsarokból kapta az utasítást, mit csináljon. Tamás ilyen ellenállás mellett megmutathatta technikai repertoárját, és mind kézzel, mind lábbal tiszta találatokat tudott bevinni. A mérkőzés végén egyhangú pontozással Váradi Tamást hirdették ki győztesnek, és az ő derekára csatolhatták a bajnoki övet.

Majd jött a főmérkőzés.

A speaker először az ellenfelet szólította a ringbe, név szerint Mezey Zsoltot Romániából. Eredetileg nem ő lett volna, de a kijelölt ellenfél az utolsó héten visszalépett. Kicsit izgultam is emiatt, mivel mi arra a srácra készültünk. Az új ellenfélről csak azt tudtuk, hogy eddig még nem kapott ki, és minden mérkőzése idő előtt ért véget. Már csütörtök délután a srác kisebb edzésén láttuk, hogy erős, kemény ellenfél lesz. Hogy kinek is? A HUN-BOX legjobb MMA harcosának NÉMET „NÉMÓ” RICHÁRDNAK. Ricsi nagyon felkészült, hiszen fél évet edzettünk erre a címmérkőzésre.
A gong után hatalmas csata alakult ki a ringben, ahol kemény adok-kapok után Ricsi kétszer is megrendítette ellenfelét ütéseivel, és a menet végén egy hirtelen mozdulattal hátsó fojtásba fogta a román srác nyakát, aki kis idő múlva lekopogta a mérkőzést.

Vagyis - Richárd MMA PROFI EURÓPA BAJNOK!!!

Nagyon örültünk a győzelemnek, és elmondhatom, hogy Ricsinek erre az estére szinte bárkit hozhattunk volna ellenfelül, mindenkit megvert volna. Nagyon nagy szíve van, és ezt eddig minden gálán megmutatta.

A gála jól zárult, csapatunk a HUN-BOX nagyon jól szerepelt, büszke vagyok mindenkire.

Egy kis magyarázatra is szorulok. Be volt harangozva Kovács VIPERA Attila mérkőzése, de Attila csütörtök délután „megfélt” és visszamondta a leszerződött mérkőzést. Arra hivatkozott, hogy nincs edzésben, és őt itt megverik. Ezzel a húzásával szakított menedzserével, és edzőjével is, vagyis Attila visszakerült a süllyesztőbe. Kár érte.

Következő megmérettetésünk jövő szombaton Békésen lesz egy amatőr ökölvívó kupán, ahol Klubunkat Csapó Elek, Nagy Regina, Lévai Anikó és Váradi Tamás képviseli, reméljük mindhárman győzelemmel Ide is minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Ha minden igaz, e hónap 17-én Ricsi és én repülővel kiutazunk Sierra Leonéba (Nyugat Afrika), ahol a helyi katonaság rendez egy MMA versenyt, és meghívást kaptunk rá. Jövő hónapban Kanadába van egy meghívásunk, és őszre Ausztriában kellene a címet megvédeni. Vagyis Ricsinek elindult a szekér.

Köszönöm minden érdeklődőnek, minden nézőnek, hogy jelenlétével, hangjával buzdította versenyzőimet.

Köszönöm a rendezvény támogatóinak is a segítségüket, mivel nélkülük ez a hatalmas siker nem jött volna létre.

A rendezvényt Támogatták:

 • Hőterm Kft
 • Sikér Kft
 • Hídknap Kft
 • Insula Bau Kft
 • Turul Cipő
 • Kerékpár és Kisgép Forgalmazó és szerviz (Túrkeve)
 • ÁSZ PROMOTION
 • Fészek Panzió és Étterem
 • Bethlen Agrár Kft
 • Liget Fürdő

Magánszemélyek:

 • Molnár Sándor (Túrkeve)
 • Timár Jánosné
 • Német Tamás
 • Sóczó Zsuzsa
 • Vaszkó Virág
 • Diószegi Gyuláné
 • Poharelecz László
 • Nagyné Marcsika
 • Surman Zoltán

Váradi Zoltán
HUN-BOX SE - Gyomaendrőd

Kapcsolódó képek

III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála
III. Gyomaendrődi Küzdősport Gála

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Gratulálok Ricsi!

A HŐTERM összes dolgozója nevében gratulálunk Ricsi!

Jó voltál Ricsi,gratulálok!

Gratulálok!

Gratula Ricsi!

Gratulálok!!!!!

Vaszkán Gábor képe

Kedves Zoli!

Gratulálok az eredményekhez és a gála megszervezéséhez is! Még olvasni is sok volt a rengeteg mérkőzést, hát még megrendezni! A tanítványaidnak is gratulálok,különösen volt atlétámért, Ricsiért szorítottam, további sok sikert kívánok!

Vaszkán Gábor

Nagyon szépen köszönöm...
De főleg azoknak ,akik ott voltak és velem voltak múlt hét pénteken éjszaka KÖSZÖNÖM!!! :)