Hívogató a Vásártéri Óvodába

Beküldés: 2015/03/25 - 11:34 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: admin

Cikkek

Városunk szívében a Vásártéri lakótelepen helyezkedik el Óvodánk és Bölcsődénk.
Az óvoda 74 férőhellyel, 3 vegyes korösszetételű csoporttal működik. Nevelőtestületünk több éve együtt dolgozó, jól együttműködő, innovatív csapat. Mindannyiunk feladata a harmonikus, tartalmas boldog gyermekkor kialakítása, megteremtése, biztosítása.
A Lépésről-lépésre óvodai programmal dolgozunk megalakulásunk óta, mely már akkor kiemelkedett modern szemléletével. Programunk a gyermek értékeire, erősségeire épít, meghagyva az eltérő, egyéni fejlődés ütemét. Óvodánk a személyiség sokszínűségét helyezi előtérbe, mely a gyermek alapos megismeréséből indul ki.
Nagy hangsúlyt fektetünk az egyedi tevékenységközpont-rendszerre, a szülők óvodai életbe való bevonására, a nyitottabb együttnevelésre. Intézményünk nyitottsága nemcsak a szülők és érdeklődők felé irányul, hanem más intézmények és az újítások irányába is.
Nagy előnyt jelent a bölcsődénk és óvodánk szoros együttműködése (beszokás, ismeretség, közös rendezvények).
Városunkban egyedülálló segítség a családoknak az ingyenes háztól-házig szállítás intézményünk és az otthonuk között.
Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek és felnőttek egészséges, biztonságos környezetben éljék meg az óvodában töltött időt.

  • Az egészséges életmódra nevelés keretein belül sószobát alakítottunk ki, melyet kúraszerűen veszünk igénybe, illetve heti rendszerességgel városunk uszodájába járunk vízhez szoktatás és úszásoktatás céljából, melyet szakképzett pedagógusaink irányítanak.
  • Óvodánk segíti a gyermek erkölcsi, szociális érzékenységének fejlődését, éntudatának alakulását, önkifejező törekvéseit.
  • Az értelmi nevelés komplex módon egyénre szabottan, játékosan valósul meg.

Alapfeladatainkon túl óvodai életünket színesíti:

  • élményszerző séták, kirándulások
  • ünnepekhez kapcsolódó játszóházak
  • családokkal közös programok (Ismerkedési nap, Halloween esti fáklyás felvonulás, Farsangi mulatozás a szülők bevonásával, Családi-és Gyermeknap)
  • pizsama party a ballagó gyermekekkel
  • rendhagyó ballagás
  • színházlátogatás a szarvasi Cervinus Teatrumba

Vásártéri Óvoda beiratkozási tájékoztatója

Legfrissebb híreink:
A közelmúltban rendeztük meg Farsangi mulatságunkat, melyen a Hét törpe mesevilágába csöppentek óvodásaink és az érdeklődő szülők.
A délelőtt folyamán játékos vetélkedők, például: alma gurító verseny, talicskatolás kincsekkel, törpetánc, lisztfújás és hasonló a témánkkal összefüggő játékokkal tettük tartalmasabbá, színesebbé a gyermekek és szüleik életét.
Kiszebáb égetésével elűztük a telet.
Vidám hangulatú táncház zárta télűző projektünket.

További programjainkat figyelemmel kísérhetik a honlapunkon. (www.vasarteriovi.hu)

Cikk, fotó Vásártéri Óvoda nevelőtestülete

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Elmúlt felhívások, közlemények

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.