Heten nyertek Gyomaendrődön trafiküzemeltetési jogot

admin képe
Beküldés: 2013/04/26 - 09:44 | 4 hozzászólás | Frissítés: 2014/02/09
Szerző: admin
Cikkek: 

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. hétfő este hirdette ki a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét, amely szerint 5415 dohánybolt nyílhat július elsejétől.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdai közleményében hangsúlyozza: a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény alapján a dohánytermék-kiskereskedelmi pályázatra beérkezett anyagokat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. készítette elő az elbírálásra. A kiíró által kijelölt bírálóbizottság értékelte a pályázatokat, majd a végső eredményre vonatkozó javaslatát megküldte a nemzeti fejlesztési miniszternek, aki jóváhagyta az eljárás eredményét.
Gyomaendrődön koncessziót nyertek: Hornok Erika, Kéri Roland, Oskó Sándor, Pápai Zsuzsanna, Tímár Attila Albin, Varjú Zoltán Péter és Véha Béla. Talán kicsit meglepő, hogy egy olyan „őstrafikos”, mint Bak János, akinek a trafikja már évtized óta áll a Szabadság-téri buszmegálló mellett, nem nyert üzemeltetési jogot, bár nincs információnk arról, indult-e a pályázaton.
Az MSZP szerdán közölte, hogy álláspontja szerint a kormány a nemzeti dohányboltok koncessziós jogainak odaítélésével újraosztotta a dohánypiacot, a korábban hangoztatott célok azonban nem valósulnak meg. A Jobbik szakértői munkacsoportja kivizsgálja a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázatokat, mert az ellenzéki párt szerint az eredmény alapján az látható, hogy Magyarország az offshore-lovagok mellett "a dohánybárók" országává is vált.
Országos visszhangra talált, hogy az üzemeltetési jogot 20 évre jelentős részben fideszes vezető beosztású személyek rokonsága és ismerősi köre, ill. strómanok kapták. Külön érdekesség, hogy még „celebek” (Palcsó Tamás megasztáros énekes, Gaál Noémi, a TV 2 időjósa) is találhatók az újdonsült dohányárusok között. Weboldal is készült a sértődöttek hangjának, ami a http://trafikmutyi.cafeblog.hu/ címen érhető el.

MTI nyomán

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!