Gyomaendrődi zenekart díjaztak a VI. InternetVers Fesztiválon

admin képe
Beküldés: 2013/04/21 - 10:16 | 5 hozzászólás | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

A VI. InternetVers Fesztivál idén Gyomaendrődön, április 18-20 között került megrendezésre. A három napon át tartó verseny lényege, hogy hirdesse az élő magyar költészetet, közvetlen kapcsolatot teremtsen a költők és a verseiket megzenésítő zenészek között. A rendezvény egyúttal három nagy magyar költő, Weöres Sándor 100., Határ Győző 99. és Gergely Ágnes 80. születési évfordulójáról emlékezett meg.
A legeredményesebb zenekar díja a "Hangraforgó Grammy díj a VI. Internetvers Fesztiválon nyújtott színvonalas produkcióért". Ebből a díjból kettőt adtak, az egyiket a Scattered Light erre az alkalomra alakult formációja, a CSILLA(g) Trió kapta.

2013.04.27-én rendezték meg a XVIII. Sárréti Könnyűzenei Fesztivált. A hagyományosnak mondható rendezvény tehetségkutató jelleggel működik már évek óta. A produkciókat helyi szakmai zsűri értékeli. A fesztiválról a CSILLA(g) Trió elhozta a legjobb énekesnek (Szurovecz Csilla) és a legjobb basszusgitárosnak (Oláh Zoltán) járó díjat.

A Scattered Light tagjai: Oláh Zoltán: basszusgitár, Molnár István Tamás: gitár, Szurovecz Csilla: ének, elektromos zongora, Valach Zsolt: dob

A zenekar 2012 februárjában jött létre ezzel a felállással. Egyik tag sem első zenekaros zenész, több év, és zenekar áll a hátuk mögött. Eddig műhelymunka folyt, ez volt az első komolyabb megmérettetésük. Zenei világukat a dallamos női ének, és a lágy hangzás jellemzi. Bár elektromos hangszereket használnak, a hangzás előnyére válik a minél halkabb megszólalás. A műsoruk saját dalokat, sztenderd darabokat, és néhány slágert is tartalmaz, a jazz, a pop, és a rock határterületein mozog.

Molnár István Tamás

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!