Gyomaendrődi induló a Budapest-Bamako idei futamán

admin képe
Beküldés: 2012/01/11 - 15:34 | 4 hozzászólás | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

A Párizs-Dakar Rally szellemi hagyományain felnövő Budapest-Bamako futamon idén immáron 7. alkalommal vehetnek részt a vállalkozó kedvű autósok. A Budapest-Bamako azonban nemcsak túra és verseny, hanem közös jótékonysági akció is. Gyomandrődről Kohn Viktor egymaga vág neki Kolibri II néven Mercedes 308 mikrobuszával a kalandnak. Bár mitfárer nem lesz mellette, egymást segítve haladnak Parrag Sándorral, a Parrag és Szatmári Kft. tulajával, aki egy Mercedes Sprintert vezet majd.

Kohn Viktor és 143-as rajtszámú Mercedes 308 autója

A január 14-én, Budapestről elrajtoló 16 napos futamon verseny és kaland kategóriában indulnak a járművek, Viktor már csak az autója jellegéből adódóan is az utóbbi kategóriában vesz részt. A napi átlag 500km-es szakaszok teljesítése azonban verseny nélkül is hatalmas kihívás. Az út embert próbáló feladat, ahol meg kell küzdeni a sivataggal, időjárással, vadállatokkal, netalántán még a bennszülöttekkel is. A 14 etapos verseny az európai szakaszokat követően összesen 8095 km-en át kígyózik Afrika nyugati partjain, a célállomás idén azonban nem Bamako, hanem Guinea-Bissau, a romantikus kis afrikai ország.
A raktérben található ágy, hűtőszekrény, jéggép, ill. extra gázolaj mind a túlélést segítik. Bár a résztvevők maguk finanszírozzák az utazást, melynek költsége a 2 ezer eurót is eléri személyenként, számos gyomaendrődi vállalkozás segíti adományaival az afrikai gyerekeket. A felajánlások - cukor, liszt, palackozott víz, dioptriás szemüvegek, szalámi - szintén a jármű rakterébe kerülnek. Sőt, maga a Mercedes is felajánlás tárgyát képezi, azaz a sikeres célbaérkezés esetén már repülővel jöhetnek haza a kalandorok.
Az adományozók listája: Parrag és Szatmári Kft., Tótkaép Kft., Harang Söröző, Mágus-Comp, Hőterm, Pájer Sándor, Szarka Csilla látszerész, Nagylaposi Birkacsárda.

Amennyiben adományt szeretne felajánlani, holnap délig még megteheti! Keresse ez ügyben Kohn Viktort, ill. mi is tudunk telefonszámot adni.

Kapcsolódó képek

Gyomaendrődi induló a Budapest-Bamako idei futamán
Gyomaendrődi induló a Budapest-Bamako idei futamán
Gyomaendrődi induló a Budapest-Bamako idei futamán

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!