Gyomaendrőd virtuálisan is bejárható - elindult a Street View Magyarországon

admin képe
Beküldés: 2013/04/23 - 11:40 | 3 hozzászólás | Frissítés: 2014/01/30
Szerző: admin

A Google Térkép panorámaképes szolgáltatása, a Street View kedd reggel várt elérhetővé Magyarországon. Adatvédelmi aggályok miatt négy évet kellett várni a Street View hazai indulására.
A magyar verzióban Utcakép néven futó, böngészőkből elérhető szolgáltatás az utcák virtuális bejárását teszi lehetővé az egérrel 360 fokban forgatható panorámafotókon keresztül. A Street View-t a Google Mapsen (Google Térképen) belül a bal felső sarokban lévő, sárga színű emberkére hosszasan kattintva lehet elindítani. A figurát az utcák, terek vagy utak megtekinteni kívánt részére kell húzni az egérrel: a kék színben megjelenő utak, utcák járhatók be virtuálisan.

Google Térkép: Nagyobb térképre váltás

Magyarországon az összes települést végigjárta a Google autója. A kisebb településeken azonban egyelőre csak a főutcákon működik a szolgáltatás, Gyomaendrődön is csak a legfőbb útvonalak kerültek a rendszerbe.
A Google-autók 2011-ben és 2012-ben járták a magyar utakat, a gyomaendrődi felvételek 2011 novembere és 2012 januárja közt készültek. A hatóságok engedélyével az autók idén májusban térhetnek vissza a magyar utakra, hogy frissítsék a két éve készített fotókat.
A Street View 2007-es indulása óta a Google-autók világszerte több mint nyolcmillió kilométert fotóztak le, így jöhetett létre 44 ország több mint 3000 városának virtuálisan bejárható internetes térképe.
Talált valamilyen szokatlan tárgyat, jelenetet Gyomaendrődön a Street Viewn? Küldje el nekünk!

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!