Gyomaendrőd elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet

admin képe
Beküldés: 2012/01/11 - 15:34 | 1 hozzászólás | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

Győr, 2012. január 11., szerda (MTI) - Hat kerület, falu, város nyerte el a Kerékpárosbarát Település címet, tíz cég, közintézmény a Kerékpárosbarát Munkahely elismerést; előbbiek száma ezzel 24-re, utóbbiaké 30-ra nőtt - hangzott el a szerdai győri átadóünnepségen.
A kormányzat feladata, hogy minden eszközt megragadjon a kerékpározás terjedésének támogatásához - hangoztatta az eseményen Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára, hozzátéve: az Orbán-kormány az elmúlt hónapokban több mint 25 milliárd forint támogatást nyújtott a kerékpáros-fejlesztésekhez, a jövőben pedig közel 36 milliárdot fordít ezen rendszeren keresztül kerékpárutak építésére és a meglévők felújítására.

Az eseményen a főváros XVII. kerülete (Rákosmente), Gyomaendrőd, Győr, Győrújfalu, Hódmezővásárhely és Tapolca képviselői vehették át a Kerékpárosbarát Település 2011 emléklapot.
A Kerékpárosbarát Munkahely elismerést négy fővárosi cég (a Budapest Bank Nyrt., a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., a Mondolat Iroda Tanácsadó és Szolgáltató Kft. és a HappyBike Kft.) mellett a bugyi OBO Betterman Hungary Kft., az orosházi Guardian Orosháza Kft., a tiszaújvárosi JABIL Circuit Magyarország Kft., valamint három tokodi közintézmény (a polgármesteri hivatal, a Hegyeskő Általános Iskola és a Mesevár Óvoda) képviselői vehették át.
Az eseményen elhangzott: az előbbi elismerés hat díjazottját 11, az utóbbi tíz kitüntetettjét 18 pályázó közül választották ki.

Forrás: MTI

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!