Élménybeszámoló a new york-i táncvilágbajnokságról

admin képe
Beküldés: 2010/12/07 - 13:45 | 1 hozzászólás | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

Kovács László - Kelemen Erika

Mint már előzőekben megírtuk, Kovács László és párja Kelemen Erika képviselte országunkat az idei Latin-amerikai táncok Világbajnokságán, amit az Amerikai Egyesült Államokban, New York városában rendezték meg, 2010. november 13-án.
A táncospár a következőket nyilatkozta a versenyről:
„ Nagyon örültünk a delegációnak és lelkesen, rohamtempóban kezdtük meg az előkészületeket a hatalmas megmérettetésre.
Felkészülésünk nagyon eredményes volt, mivel jó fizikai kondíciót értünk el és mentálisan is sikerült ráhangolódnunk a versenyre.
Utunkat már november 9-én megkezdtük, annak érdekében, hogy a -6 órás időeltolódást megszokja szervezetünk. A kiutazás Bécs, Madrid, New York útvonalon 17 órát vett igénybe, ami rendkívül hosszúnak bizonyult, de az előttünk álló hét kihívásai feledtették velünk a fáradalmakat. A hatalmas városban három napunk volt gyönyörködni…
Az első napon Manhattan északi részének nevezetességeit látogattuk meg. A jellegzetes amerikai sárga taxik forgatagában megnéztük a színes reklámfeliratokkal zsúfolt Times Square-t, sétáltunk a Broadwayn, gyönyörködtünk a felhőkarcolók nyújtotta lenyűgöző látványban. A délután folyamán közelebbről is szemügyre vettük New York legmagasabb épületét a 102 emeletes, 381 méter magas Empire State Buildinget, végül a filmekből is jól ismert Central Parkban vártuk meg a naplementét.

Kovács László - Kelemen Erika

Második napon kirándulásunkat a Szabadság szobornál kezdtük, ahonnan a Brooklyn hídhoz vezetett utunk. Meglepve tapasztaltuk, hogy mennyire hasonlít a mi gyönyörű Lánchidunkhoz. A nap folyamán ellátogattunk még a híres Little Italy és Chinatown negyedekbe, majd a nap zárásaként részesei lehettünk egy igazi amerikai kosárlabda meccsnek, ahol rajtunk kívül még 19 763 néző szurkolt a helyi New York Knicks csapatának.
A további napokon már kizárólagosan a világbajnokságra koncentráltunk. A versenyt a város egyik legszínvonalasabb szállodájában a Marriott Hotelben rendezték meg és a kitűnő szervezésnek köszönhetően itt szálltak meg a táncos párok is. Lehetőségünk nyílt a szálloda fürdő részlegének használatára, ami nagyon jót tett fáradt izmainknak. Úgy érezzük, hogy ez is nagyban hozzájárult az sikeres szereplésünkhöz.
A rangos viadalon 83 pár mérettette meg magát, amiből 38-ik helyen végeztünk, holtversenyben a Magyar Bajnokokkal. A verseny azért kiemelkedő fontosságú számunkra, mivel számos olyan párt előztünk meg, akik a világranglista legelőkelőbb helyein szerepelnek. Szerencsére az első kör roppant jól sikerült, ezért kiemelt párosként jutottunk a következő fordulóba.

Kelemen Erika - Kovács László

Mivel ez volt eddigi karrierünk első világbajnoksága, az eredményünkkel elégedettek vagyunk, viszont jövőre célunk az elődöntőben táncolni Singapore-ban, amihez elengedhetetlen a megfelelő anyagi háttér biztosítása így, jelenleg is szponzorokat keresünk.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Kner és a Nyíri Lajos TSE-nek, hogy lehetővé tették számunkra a kijutást, mivel úgy érezzük, hogy nélkülük nem sikerült volna. Továbbá rendkívül hálásak vagyunk mindenkinek, aki szurkolt nekünk, jóleső érzéssel töltött el, hogy ennyien gondoltak ránk, ez sok erőt adott.
New York valóban lenyűgöző hely, de úgy érezzük, hogy Magyarország sokkal közelebb áll a szívünkhöz

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Igazán értékes és érdekes írás, szívből gratulálunk a táncospárnak, büszke lehet rájuk az egész ország!
Kívánjuk, hogy érjenek el mindent az életben amit csak szeretnének!