Advent negyedik vasárnapjára megérkezett a Betlehemi Láng Gyomaendrődre

Beküldés: 2015/12/20 - 21:42 | Frissítés: 2022/12/22
Szerző: admin

Cikkek
Kategória

Gyomaendrődre december 20-ra érkezett meg cserkészek segítségével a Betlehemi Láng. Bárki vehetett a „Béke bennem - béke veled” mottóval indult lángból.
A hagyományoknak megfelelően szinte mindenütt idén is a lángot cserkészek hozták Jézus születési helyéről, a betlehemi Születés Bazilikából, úgy, mint az olimpiai lángot. Ezt a lángot Gyomaendrődön december 20-án 16:30-perckor processzióban hozták a Gyomai Evangélikus Templomtól (Gyoma, Tímár Panzió melletti templom) a Fő térig énekelve és imádkozva. Majd csatlakoztak a katolikus hívek és a református testvérek is a nagy ökumenikus menethez. A lángot a lelkészek mellett kísérték az Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Templárius Alapítvány adományozott 66 gyomaendrődi családjai is. A program 17.00-órakor a gyertyagyújtási ünnepséggel folytatódott a Szabadság éri szökőkútnál, ahol az ünnepi beszédeket követően Toldi Balázs polgármester a betlehemi lánggal meggyújtotta a városi adventi koszorú negyedik gyertyáját. Az ünnepségről mécsesekben hazavihető volt a Betlehemi Láng, sok gyomaendrődi felkészülve érkezett.

Toldi Balázs polgármester a betlehemi lánggal meggyújtotta a városi adventi koszorú negyedik gyertyáját.
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=VYDi5GvCjhE)

Az adventi gyertyagyújtást követően a Szt. Gellért Gimnázium kollégiumában átadásra kerültek a karácsonyi adomány csomagok.
2015. adventjén a "Béke bennem-béke veled" Betlehemi Lángja ragyogja be minden gyomaendrődi ember szívét és lelkét, adjon biztonságot, adjon kölcsönös bizalmat a szeretetet jelképező Békelángja.
Így készüljünk erre a szép idei karácsonyra.

Adventi gyertyagyújtás Gyomaendrőd főterén
Hanganyag

Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok Mindenkinek.

Cikk: Ungvölgyi János felhívása alapján
Fotó: gyomaendrod.com

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.