14 érem (7 arany) egy hétvégén

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2013/03/25 - 09:36 | 1 hozzászólás | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Az elmúlt hétvége igen mozgalmas volt a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzőinek, hiszen előbb a juniorok az Országos Rangsor Versenyen, vasárnap pedig a fiatalabbak álltak szőnyegre a Regionális versenyen. A klub versenyzői összesen 14 érmet, közte 7 arany, 4 ezüst és három bronzérmet szereztek.
Szombaton a junior versenyre indult két fős különítmény az UTE csarnokába. Katona Ákos sajnos már az első fordulóban búcsúzott a 81 kg-os súlycsoportban. A 70 kg-ban versenyző Siroki Ibolya viszont az aranyéremért csatázott és sajnos a körülmények ismét nem kedveztek neki. Az aranyéremért folyó küzdelemben több bírói tévedés is történt. Kezdődött rögtön a legnagyobb hibával, hiszen ellenfelén kemény fém tárgy volt, amiért a judo szabályai szerint leléptetés jár. Reklamációnk ellenére a bírók kijelentették, hogy ez nem tartozik a leléptetések közé, ám nem volt igazuk, hiszen a szabálykönyvben egyértelműen le van írva! Mindkét versenyző ugyanolyan értékű akciót hajtott végre, ám ezt sem mérlegelték egyformán. Mindezek mellett Csincit azért intették szabálytalan fogásért, mert ellenfele folyamatosan lefogta a kezét.
A vasárnap már sokkal jobban indult, hiszen elsőként Hidasi Tamás és Nagy Zoltán mutatta meg, hogy nem véletlenül tartoznak az ország legjobbjai közé és sima győzelmekkel aranyérmet szereztek. A többiek is igyekeztek felvenni a verseny ritmusát és sorra szállították a jobbnál-jobb eredményeket. Az idei évben sokat vár a klub Sóczó Rebekától, ám sajnos neki ezúttal nem volt szerencséje, hiszen mérkőzésén nyert helyzetben hányingere lett, így nem folytathatta a biztosnak tűnő mérkőzést, s végül a harmadik helyen végzett. Több fiatal feltörekvő sportoló próbálhatta ki magát a kiskőrösi versenyen. Közülük Rideg Zalán emelkedett ki, hiszen első komolyabb fellépésén mindjárt aranyérmet szerzett látványos győzelmekkel. Péteri Patriknak és Gózon Barnabásnak ezúttal már sikerült az éremszerzés, mindketten a 2. helyen végeztek. A két legfiatalabb tagja a csapatnak Hidasi Zsófia és Rideg Zóra volt. A két pici hölgy igazán akaratosan és elszántan állt a szőnyegre, s végül mindketten bronzéremmel jöhettek haza. A nap zárásaként a serdülők léptek szőnyegre, két gyomaendrődi hölgy is érmet szerzett. Lövei Zsuzsanna aranyéremmel, míg Sárközi Natália ezüstéremmel gazdagodott. Ám az igazi nagy teljesítmények még csak ezután következtek, hiszen a versenyt kezdő Hidasi Tamás (Országos Bajnok) és Nagy Zoltán (Magyar Kupa győztes) egy korosztállyal feljebb a serdülők között is szőnyegre állt. Mindkét gyomaendrődi versenyző nagyot teljesített és végül a napot duplázással zárva a dobogó tetejére állhatott fel.

Kapcsolódó képek

14 érem (7 arany) egy hétvégén
14 érem (7 arany) egy hétvégén
14 érem (7 arany) egy hétvégén
14 érem (7 arany) egy hétvégén
14 érem (7 arany) egy hétvégén
14 érem (7 arany) egy hétvégén

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Szuper eredmények!Gratulálok!