Református Egyház Szeretetotthona

Közigazgatás, intézmény

Egyházi otthon
Tartós és átmeneti elhelyezést nyújtó intézmény

1996 óta működő bentlakásos idősek otthona. A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást kell érteni, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent.
Teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Célunk az idősek otthonában elhelyezett személyek életkörülményeinek javítása, életminőségük növelése.
Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek részére, akik a nyugdíjkorhatárt betöltötték, szociális és egészségi állapotuk folyamatos gondozást igényel, de tartós kórházi kezelésre nem szorulnak.
1996 óta működő bentlakásos idősek otthona. Gyomaendrőd, Fő út 171. szám alatt található. Jól megközelíthető autóbusszal is. Az épület előtt buszmegálló van.
2006. évben a városban pályázó intézmények között az első helyezést nyertük el a környezetszépítési versenyben. A szép fák, dísznövények, különleges cserjék mellett kis kerti tó található s a hangulatos díszburkolat is felemelő érzéssel nyugtatja meg az idős lakókat a séták közben.
33 engedélyezett férőhelyünk van. Tehát kis intézet vagyunk, mert így próbálunk és tudunk családias légkört teremteni.
Minden érdeklődőt hívunk és várunk szeretettel az otthon megtekintésére és beköltözésre való jelentkezésre
Nem csak Gyomaendrőd városából fogadjuk a jelentkezőket, hanem az ország távolabbi helyeiről is. Református intézmény, de felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül lehet beköltözni a segítséget és gondoskodást kérőknek.

Elhelyezés / férőhely
A beköltözők 1 vagy 2 ágyas szobákban laknak.
Minden szobához fürdőszoba is tartozik.
A lakók teljes ellátást kapnak és minden szobában - vagy a szép, kényelmes társalgóban is - a kábel TV adásait nézhetik a beköltözők. Nem csak kívül, de belül is szép az épület.

Étkezés / ellátás

 • napi legalább háromszori étkezés (ebből legalább 1 alkalom meleg étkezés, diétás étrend is igényelhető)
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel

Szolgáltatások / programok
Az intézménybe beköltöző, ugyanazt az életvitelt folytathatja, mint amit korábban megszokott, azzal a különbséggel, hogy itt segítünk megoldani azokat a problémákat, melyek lakhelyén élve esetleg nehézséget jelentettek. Az intézmény által nyújtott összes szolgáltatással igyekszünk lakóink maximális kényelmét szolgálni, minden igényének és szükségletének eleget tenni.
Az igénybe vevő teljes körű ellátása, ápolása-gondozása mellett biztosítjuk szükség szerint a foglalkoztatást, szabadidő hasznos eltöltését, mentális, szociális támogatást.
A mentálhigiénés ellátás a személyre szóló gondozási tervek alapján történik, igazodva az egyén igényeihez, képességeihez.

 • Demens / Alzheimeres betegápolás
 • Parkinson-kóros betegápolás
 • Magas vérnyomásos betegápolás
 • Diabéteszes betegápolás
 • Mozgásszervi betegápolás
 • 24 órás ügyelet

Igazgató-lelkész: Papp Tibor református lelkipásztor

Nyitvatartás
hétfő: Egész nap nyitva
kedd: Egész nap nyitva
szerda: Egész nap nyitva
csütörtök: Egész nap nyitva
péntek: Egész nap nyitva
szombat: Egész nap nyitva
vasárnap: Egész nap nyitva
Kapcsolat
Cím
5500 Gyomaendrőd, Fő út 169-171.
Térkép
Koordináták: 46.936477, 20.824456
Fürdőtől: 0.96 km
Városközponttól: 0.72 km
Vasútállomástól: 1.05 km
Utolsó frissítés dátuma:
Tartalom azonosító: 635

Kapcsolódó oldalak

Elmúlt felhívások, közlemények

Elmúlt események

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!