A Járási Hivatalhoz kerül az aktív korúak ellátása

Beküldés: 2015/02/26 - 07:51 | Módosítva: 2015/02/26

A szociális ellátásokról szóló törvény megváltozása miatt 2015. március 1-től az aktív korúak ellátásával, vagyis a rendszeres szociális segéllyel, és a foglalkoztatást helyettesítő támogatással kapcsolatos ügyintézés a jegyzőktől a járási hivatalokhoz kerül át.

2015. március 1. napjától kezdve az aktív korúak ellátásának ügyintézése megszűnik a Gyomaendrődi és a Dévaványai Közös Önkormányzati Hivataloknál. Ebben az ügykörben a továbbiakban a Gyomaendrődi Járási Hivatal Hatósági Osztálya fogadja majd az ügyfeleket, mind a járási hivatal főépületében (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1.), mind a járási hivatal dévaványai kirendeltségén (5510 Dévaványa, Hősök tere 1.), mind pedig a hunyai, csárdaszállási és ecsegfalvi ügysegédi szolgálatnál.

A járási hivatal hatáskörébe kerülő aktív korúak ellátása keretében kétféle ellátástípus lesz megállapítható:

  • foglalkoztatást helyettesítő támogatás
  • egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás.

A rendszeres szociális segély 2015. március 1-től átalakul. Azon személyek, akik részére az önkormányzat jegyzője 2015. március 1-jét megelőzően rendszeres szociális segélyre való jogosultságot állapított meg, március 1-től foglalkoztatást helyettesítő támogatásra, vagy egészségkárosodási, és gyermekfelügyeleti támogatásra válhatnak jogosulttá. Ezt a lehetőséget a jegyző vizsgálja minden érintett esetében 2015. január 1. és 2015. február 28. között.

Az aktív korúak ellátásával összefüggésben folyamatban lévő ügyek iratait a jegyzők 2015. március 6-ig átadják a járási hivataloknak.

Az átvételről a járási hivatal 60 napon belül értesíti az ügyfeleket.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.