XXI. Nemzetközi Volkswagen "BOGÁR" Találkozó Gyomaendrődön

Beküldés: 2017/08/09 - 15:23 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: Hunya Jolán

Cikkek
Kategória

Augusztus első hétvégéjén, Gyomaendrődön, a (szerencsés) 21. Volkswagen Bogár – és Busztalálkozót rendezte meg Kardos Ferenc főszervező a Liget fürdőben.
Hónapok óta nagy energiával, lelkesedéssel szervezte az összejövetelt, amely folyamatosan az év találkozója.

Sok belföldi vendéget vonz a nyár utolsó hónapjában ez a magán rendezvény, de nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezik, hiszen Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Lengyelországból, Romániából előszeretettel jönnek a családok immáron hosszú évek óta. Az Erdélyből érkező kedves „bogaras” barátok pedig már egy héttel a találkozó előtt sátrat bontottak, és a medencék hűs vizében próbálták elviselni a negyven fokot árasztó forróságot.

Volkswagen XL1-es elektromos tanulmány autó és tulajdonosa Giricz Péter

A rendezvény hangulata illeszkedik a régi autókhoz, retrós, rockos, ezért méltán népszerű a találkozó vendégei körében. A szép és érdekes autócsodák nézegetése mellett a kikapcsolódásé a főszerep ezekben a napokban, hiszen színes és változatos programokkal készül Kardos Ferenc. A The Bits Beatles koncert igazi Beatles showt varázsolt a közönségnek, mindhárom este táncra is perdültek jónéhányan. A Gesarol együttes szinte hazajár, hiszen kezdetek óta jelen vannak a találkozón.

A vendégek érdeklődéssel várják a különböző táncos bemutatókat, most sem hiányozhatott a Színfolt Mazsorett Csoport műsora, a Ladys Zumba csoport Békéscsabáról érkezett, egy fiatal, tehetséges házaspár (Fülöpné Ladó Annamária, Fülöp Rudolf) pedig a harcművészet és a zene találkozását ötvözte mesterien: Capoera bemutatójukon.

XXI. Nemzetközi Volkswagen "BOGÁR" Találkozó és Busz Party
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=qOXkoLHxPLY)

A szalonnasütés és az éjszakai fürdőzés hagyománnyá vált, népszerű a vendégek és a helyiek körében egyaránt. A hideg koktélok kortyolgatása közben pedig jobban esik a beszélgetés és az adomázás is. A négy nap legizgalmasabb eseménye, amelyet Gyomaendrőd lakossága nagyon vár: a bogarak látványos, hangos felvonulása. 280 bogárhátú autó és busz érkezett a találkozóra, természetesen nem mind vonult fel.

Kardos Ferenc köszöni a lakosságnak, hogy a vízibombákat nélkülözték, valamint minden támogatónak köszöni az anyagi és erkölcsi segítségét. Külön köszönetét fejezi ki: Győri Viktóriának, Ladóné Víg Ibolyának és Zsilinszky Mihálynak, amiért a rendezvény hírnevét öregbítették, segítségükkel hozzájárultak a találkozó sikeres lebonyolításához. A rendezvény zárásakor sok oklevél, és ajándéktárgy került átadásra a résztvevőknek, és elhangzott az is, hogy „Jövőre veled ugyanitt!”

Cikk: Hunya Jolán
Kapcsolódó képek: Tóth Zoli (https://www.facebook.com/zoli.toth.gyoma)

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.