XII. Bogrács Napja Paprikáskrumpli-Főző Verseny

Beküldés: 2014/06/23 - 10:10 | Frissítés: 2022/09/19
Szerző: admin

Cikkek

2014. június 7-én tizenkettedik alkalommal került megrendezésre Öregszőlőben a Bogrács Napja Paprikás Krumpli Főzőverseny. A közös összefogással megvalósult rendezvény kellemes időben, szép és kulturált környezetben, családias hangulatban zajlott.
A rendezvényen 44 csapat főzött. Nagyon ízletes és különleges bográcsételek készültek, a három tagú zsűrinek komoly kihívást jelentett az elkészült ételek rangsorolása. Paprikás krumpli kategóriában az első helyezett a Holdudvar tanoda, a második az ÖNO csapata, a harmadik helyezett a Dial csapat lett. Egyéb kategóriában első helyen az Endrődiek Baráti köre, majd a Mesecsere tanoda, a harmadik helyen pedig a Barátság klub csapata végzett. A zsűri különdíjjal jutalmazta a Halgasztronómiai Egyesületet, a Zingerfigurajankó, a Bugyi Team, a Túró Rudi, a Barna, az ÖNO, a Mozgáskorlátozottak és a Színfolt Mazsorett csapatokat. Oklevelet kaptak azon csapatok is, akik először főztek, akik minden eddigi rendezvényre beneveztek, a legnagyobb létszámú, a legfiatalabb, a legidősebb csapattaggal rendelkezők. Ezen kívül minden csapat kapott emléktárgyat, köszönetül a részvételért.
A főzés mellett egész nap színes programokkal vártuk az érdeklődőket. Délelőtt Cibere, a bohóc interaktív műsorral szórakoztatta a gyerekeket, majd a Tulipános óvodások szerepeltek, ezután a Rumba TSE két párosa (Nagy Márk - Szabó Eszter és Nagy Bence – Horváth Nikolett) táncolt. Délben „Jó ebédhez szólt a nóta” a Mraucsik -Tímár Duó előadásában. Ezután Kotormán Barbi énekelt, majd a Színfolt Mazsorett Csoport műsorát láttuk. A Barátság Klub dalcsokra után Magyar Rózsa előadóművész énekelt. Az eredményhirdetés és a tombolasorsolás után Kangoo bemutatóra került sor, végül Kmellár Máté tartott Retro-Partyt. A rendezvényre kilátogató gyerekek önfeledt játékkal vették birtokba az ingyenes trambulint és a légvárakat. Kísérő rendezvény volt a Rózsahegyi Házban dr. Szonda István etnográfus „Betyárok az 1848-as szabadságharcban ’’című fotókiállítása és a Ház melletti hét, egykori külterületi iskola emlékoszlopánál megrendezett ünnepség.
Köszönjük a csapatok részvételét a versenyben, a támogatóknak az önzetlen segítséget, a fellépőknek a színvonalas műsort és mindenkinek, akik hozzájárultak a rendezvény megvalósításhoz és segítették munkánkat.
Örülünk, hogy együtt tölthettünk egy kellemes napot Öregszőlőben!

Cikk: Barnáné Bula Judit

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.