VIII. Körösmenti Távolba Célzó viadal

Beküldés: 2021/09/25 - 18:00 | Frissítés: 2022/12/22
Szerző: Körösmenti Íjfeszítő Egylet (Kiss József) | Fotó: gyomaendrod.com

Cikkek
Kategória

A Körösmenti Íjfeszítő Egylet a 2021. esztendő földanya havának 25. napján távolba célzó viadalt tartotta 3 ezüstfolyó eggyé válásán túl, Kocsor hegy lábától kissé visszább, a gyomai legelők északi csücskében.

A Körösmenti Íjfeszítők immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg távcéllövő versenyüket. Ez a megmérettetés egyben záró nyolcadik állomása volt a Hadak Útja Távcéllövő versenysorozatnak A közel 40 íjász ragyogó napsütésben kezdte meg a 30-tól 110méteres távon a versenyt. A közelebbi távokon (30-70méter9, még sok találat volt, a távolabbi (80-110méter) távokon viszont már embert próbálóbb feladat volt a pontos találat, és bizony idén is komolyan próbára tette a résztvevőket.
A verseny végül remek hangulatban telt el, habár a végére mindenki elfáradt kissé, a 140 leadott lövés komoly fizikai állóképességet kívánt.
Eredmény hirdetés előtt még egy kihívás várt az íjászokra, melyet a 200méterre kihelyezett célcsoport jelentett.

(Videoblog) VIII. Körösmenti Távolba Célzó Viadal
Forrás: (https://youtu.be/K-QzG1jY3Uk)

A verseny végeztéül kihirdetésre kerültek az eredmények, valamint a Hadak Útja versenysorozat értékelése és eredmény hirdetése is megtörtént.

Minden íjásznak gratulálunk a versenyen elért eredményéhez, és bízunk benne, hogy mindenki szerencsésen hazaért!

A Hadak Útja 2020-ban jött létre, és egy országos történelmi íjász-távcéllövő versenyeknek képez olyan keretet, melynek célja egymáshoz közelebb vinni és ötvözni a sport- és harci íjászatot, tehát napjaink és őseink íjászatát.

Fotók a rendezvényről:
VIII. Körösmenti Távolba Célzó viadal - 201 db fotó
(a fényképek elérése és megtekintése a Google driveban)

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.