VII. Körösmenti Távolba Célzó Viadal

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: Körösmenti Íjfeszítő Egylet (Kiss József)

Cikkek
Kategória

A Körösmenti Íjfeszítő Egylet a 2020. esztendő újkenyér havának 15. napján távolba célzó viadalt tartott a 3 ezüstfolyó eggyé válásán túl, Kocsor hegy lábától kissé visszább, a gyomai legelők északi csücskében.

A Körösmenti Íjfeszítők immáron hetedik alkalommal rendeztek távcéllövő versenyt. Szikrázó napsütésben 60 íjász sorakozott fel, hogy megmérettessenek a „Legjobb Távolba Célzó” címért. A verseny folyamán 140 alkalommal kellett az íjakat megfeszíteni és a nyílvesszőket csatába küldeni, az „ellent” képző tatár és római figurákra. Előbbit 30 és 60 méter, majd a kettőt együtt 70 és 110 méter közötti távokon kellett eltalálni. A távolságok 100 méterig 10 méterenként növekedtek, majd 105 és 110 méter következett. Rövid pihenő után a távolságot csökkentve folytatódott a küzdelem.
Habár a távolságok miatt 12 éves kor volt az alsó részt vételi korhatár, de mint ahogy arra már korábban is volt példa, szívesen látjuk a fiatalabbakat is. Idén Hunyi Magor a hetedik esztendőt maga mögött tudván úgy találta, ő biza beáll a csata sorba. Dicséretére legyen mondva 80 méteres távolságig szép találatai voltak, de utána is tovább ostromolta a célokat.

(Videoblog) VII. Körösmenti Távolba Célzó Viadal
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=LP-pSISdwqQ)

Minden íjásznak gratulálunk a versenyen elért eredményéhez, és bízunk benne, hogy mindenki szerencsésen hazaért! A fárasztó nap után még sokakra hosszú út várt, hiszen a versenyzők Mohácstól a Felvidékig, Mindszenttől Tatabányáig sokfelől érkeztek.

Ez a verseny ötödik állomása volt a „Hadak Útja” verseny sorozatnak.
A Hadak Útja 2020-ban jött létre, és egy országos történelmi íjász-távcéllövő versenyeknek képez olyan keretet, melynek célja egymáshoz közelebb vinni és ötvözni a sport- és harci íjászatot, tehát napjaink és őseink íjászatát.
Bővebb információ: www.hadakutja.net

Hatalmas Köszönet illeti Támogatóinkat és Segítőinket, kik hozzájárultak a verseny lebonyolításához!

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

YouTube-csatorna

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.