VII. "Bogrács Napja" Paprikáskrumpli Főzőverseny

Beküldés: 2009/06/02 - 11:47 | Frissítés: 2022/09/28
Szerző: admin

Cikkek

Május 30-án, szombaton, kivételesen jó hangulatban telt az idei „Bogrács Napja” paprikás krumpli főzőverseny. Az Öregszőlőben, a Szent Imre Idősek Otthona udvarán megtartott nemzetközi kulináris rendezvény-különlegességet szerencsére a változékony időjárás sem vitte el, mintegy 1500-1600 látogató tette tiszteletét a nap folyamán.
Jakus Imre, a rendezvény főszervezője és házigazdája elmondta, hogy idén már 69 nevező indult paprikás krumpli (25) és egyéb bográcsos kategóriákban (44). Külföldről Szlovákiából is volt nevező, míg belföldön a helyi indulók mellett hazánk számos települése képviseltette magát: voltak résztvevők Székesfehérvárról, Ózdról, Borsodnádasdról, Szolnokról.

VII. "Bogrács Napja" Paprikáskrumpli Főzőverseny

A „tradicionális” paprikás krumpli mellett egyedi változatok is készültek, mint pl. felvidéki paprikás krumpli alföldi módra, paprikás krumpli juhtúrós galuskával, paprikás krumpli füstölt kolbásszal, lebbenccsel. Emellett az egyéb kategóriában igazi ételkülönlegességeket, ínyencségeket is megkóstolhattak a zsűri tagjai: marhalábszár pörkölt knédlivel, dinsztelt káposztával, kusz-kusz, amit az Irakból elszármazott endrődi család készített, marhalábszár babgulyás, dámszarvas pörkölt, bajai halászlé kecskeméti módra, borsodnádasdi töltött káposzta, batyus halászlé Jenei módra, endrődi csirkegulyás és vízenkőtt (vízben kelt kalács), gyomai falatok, cigány töltött káposzta, izraeli pulykazúza. A Gyomaendrod.com csapatát, azaz minket is sok helyen megkínáltak, köszönjük a sok felajánlást és a finom ételeket!
Napközben Gyomaendrőd fiataljai kínáltak szórakozást: a Rózsahegyi Iskola, az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Színfolt Mazsorett Csoport, a Tulipános Óvoda, a Komédiás Kör előadásait élvezhették a rendezvényre ellátogatók. A programok sorát este Bográcsbál zárta, a Ricsi Trió közreműködésével, majd sötétedés után tűzijáték szórakoztatta a résztvevőket.
Gyermeknap alkalmából ingyenes játszótér állt a gyermekek rendelkezésére egész délután, ahol volt légvár, trambulin, sport és ügyességi játszótér. A felnőttek pedig együtt élvezhették a tűzoltó bemutatót a kicsikkel.

Díjazottak paprikás krumpli kategóriában

 1. Körösök Vidékéért Egyesület
 2. Freedom-Rocks - Baráth Zsolt
 3. Vadgomba - Szmola Zoltán

Díjazottak egyéb kategóriában

 1. Arab módra csapat - Al -Ani-Amer kusz-kusz-a
 2. Maris mama csapat - Csáki Lászlóné marhalábszár babgulyása
 3. Madizol birkapörköltje

Különdíjasok paprikás krumpliban

 • Tulipános Óvoda
 • Tűzoltóság
 • Nyugdíjas Kertbarát Kör
 • Barátság Klub
 • Kisokosok - Bíróné Szigetvári Edit
 • Munamó - Rácz Gábor Borsodnádasd
 • Rózsahegyi Általános Iskola

Különdíjasok egyéb kategóriában

 • Szúró - Szonda - Szurovecz István
 • Kató néni csapata - Fülöp Imréné
 • A Jók csapata - Várfi Péter
 • Szmola csapat - Szmola Zoltán
 • Öcsi bácsi csapata - Kovács János Szlovákia
 • Több ló nem indul csapat - Csutor László

A rendezvény támogatói:

Gyomaendrőd Város Önkormányzata, Várfi András Gyomaendrőd Polgármestere, Ózd Város Önkormányzata, Vidék Íze folyóirat, Ózd - Tábla Alapítvány, Határ Győző Könyvtár, Kovács János Szlovákia, Fészek Panzió, Rubin Panzió, Bónom Zug Vizéért Egyesület, Liget Fürdő, Hétszínvirág-Tüskevár Szolgáltató Nonprofit Bt.

Külön köszönet illeti Giricz Ilonát, aki a Tulipános Óvodát is képviselve, a rendezvény szervezője volt és részletes információkkal szolgált cikkünk megírásához.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.