Viharsarok Kupa

admin képe
Beküldés: 2010/09/20 - 21:39 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

A Körös Kajak Sportegyesület szeptember 12-én 8 egyesület részvételével rendezte meg a hagyományos Viharsarok Kupát. Az időjárás a folyamatos esőzések miatt megnehezítette ugyan a helyszín megközelítését és a verseny lebonyolítását, de ez szerencsére a kajakosok és a szurkolók kedvét egy cseppet sem vette el. Később a nap is megjutalmazta kitartásukért a sportolókat, a délutáni futamokat már kifejezett napsütésben bonyolították.

A verseny gyomai érmesei a következők voltak:
Felnőtt 200m: 1. Vég Gábor, 2. Csőke Zsolt, 4. Kondor Balázs; páros: 1. Gyarmati Balázs-Tótka Sándor, 2. Csőke Richárd- Tímár Richárd; 1000 m : 1. Vég Gábor, 2. Csőke Zsolt, 3. Kondor Balázs; Ifi 200m 1. Litauszky Tibor páros: 1. Bukovszki Péter- Gellai Tamás, 2. Csőke Richárd- Tímár Richárd; 1000m : 1. Litauszky Tibor, 3. Gyarmat Balázs; Serdülő 200m VI. 1. Gellai Tamás, 1. Kéri Virág, 2. Ágoston Kata; V. 3. Bukovszki Péter, 1. Lövei Kitti, 3. Lövei Fanni, 5. Tímár Tímea; 1000m VI. 1. Tótka Sándor, 1. Kéri Virág 2. Ágoston Kata; V . 1. Lövei Kitti, 2. Lövei Fanni, páros 1. Bela Lili- Tímár Tímea; Kölyök IV. 200m 4. Varga Tibor, 1. Bela Lili, 4. Litauszky Gréta, 1000m 3 . Varga Tibor, 4. Litauszky Gréta, 6. Csatári Zsófia; kölyök III. 2. Varga Gergő, Gyermek II. 1000m 1. Hanyecz Gitta, 4. Szabó Laura I. 1. Varga Zsanett; Szabadidősök: 500m . 1. Szabó Dániel, 4. Fekete Gergő; 1. Tímár Dóra, 2. Uhrin Barbara Előkészítősök: 3. Szántó Milán, 4. Bárkai Zsolt, 5. Gecsei Gergő; 1. Hanyecz Lívia, 3. Zsilinszki Erika, 4. Giricz Bettina
Az V. évfolyamon kenusok is versenyeztek csongrádi indulókkal.

Tótka Sanyi érmet ad át

Csapatversenyben Tiszafüred és Békés előtt a Körös Kajak végzett az első helyen, így a dobogó felső fokára állva Kovács Gábor edző vehette át a Viharsarok Kupát.
A Körös Kajak edzői Kovács Gábor és Kovácsné Kozma Diána.

A hivatalos versenyszámok után jó hangulatú szabadidős versengés következett, melynek célja a jó hangulat megteremtésén túl a kajak, kenu és sárkányhajó népszerűsítése volt. Először a települések közti sárkányhajóverseny zajlott, melyben 6 lelkes csapat indult. Gyomaendrőd két hajóval is nevezett: a „Gyomaendrődi Víziszörnyek” csapata már bizonyított a települések közti országos sárkányhajó versenyen augusztusban Szegeden, s rutinos, összeszokott csapatként meg is nyerte a viadalt. A másik legénység most ült össze először, ennek ellenére a „Tüzes Sárkányok” sem hoztak szégyent nevükre. 6. befutóként, de annál nagyobb lelkesedéssel érkeztek a célba. Az egyesületünk még nem rendelkezik sárkányhajóval, ezért a két sárkányhajót a Szolnoki Sárkányhajó klubtól béreltük.

A Gyomaendrődi Tüzes Sárkányok

Ezután a teljesen kezdők is kipróbálhatták a hajókat: családi, baráti és iskolai csapatok nevezhettek és ülhettek be a túrakenuba. Ezek a kenuk már saját tulajdonú hajók: az egyesületünk tavaly 5db túrakenut nyert az MKKSz által szabadidősport támogatására kiírt pályázaton.

A Gyomaendrődi Víziszörnyek

Az élményen kívül sem távozott senki üres kézzel és üres gyomorral: minden résztvevő kapott ajándékot, a Körös Kajak pedig ízletes sült hallal és finom pörkölttel kínálta a vendégeket.

Köszönjük támogatóinknak az esemény lebonyolításához, az ajándékokhoz, Tótka Sándor olimpiai bajnokunk fogadási ünnepségéhez és edzőjének utazásához nyújtott segítségüket!

Az egyesület legújabb sikere, hogy szeptember 17-19-én a szlovákiai Pöstyénben megrendezett EORV-n ( Európai Olimpiai Reménységek Versenye) ismét képviselhette hazánkat egy gyomaendrődi kajakos, ezúttal Lövei Kitti. 1000 m-en az elődöntőből egyenesen a döntőbe kerülve végül az 5. helyen végzett a gyomaendrődi lány. Gratulálunk neki és edzőinek!

Körös Kajak SE

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás