Ünnepi díszben a Margaréta Óvoda

Beküldés: 2014/04/14 - 18:01 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: admin

Cikkek

Egy szép tavaszi napon, 2014. április 12-én, nagy ünnepségre készült a Margaréta (Jókai úti) Óvoda apraja-nagyja Békés megye első kisdedóvó intézménye alapításának 175 éves jubileumi ünnepségére. Erre a megemlékezésre kértek fel verset mondani. Szívemhez különösen közel áll ez az óvoda, hiszen jó magam is itt kezdtem „tanulmányaimat”.
Az ünneplők között volt városunk polgármestere, Várfi András úr, dr. Csorba Csaba jegyző úr, alpolgármesterünk Toldi Balázs úr, a képviselő-testület részéről Lehoczkiné Tímár Irén és Dr. Frankó Károly volt polgármester úr, akinek segítségével 1996-ban emléktáblát helyeztek el az óvoda épületére. E jeles eseményre ellátogattak az óvoda régi pedagógusai is, közöttük Farkas Sándorné Klárika néni, aki 1954-től több évtizeden keresztül vezette a Jókai úti óvodát, valamint Dr. Csoma Antalné Ágika, aki pedagógusa, majd később vezetője lett az intézménynek. Pedagógus hitvallása ma is példaértékű. Emlékei felidézésével könnyet csalt régi kolléganői szemébe.
Az óvó néniknek, dajka néniknek, minden kicsi és nagy segítőnek sikerült egy nagyon színvonalas műsorral megörvendeztetni a vendégeket. A kis óvódások megható, mókás verseket szavaltak a vendégseregnek. A történelmi áttekintés során bepillanthatunk az óvoda kialakulásába, és fontosságába is. Szívet melengető és már-már sírásra késztető fuvola zenével kápráztatott el minket Halász Valéria és tanítványa, Győrfi Anett.
Kiállítás is nyílt e napon az óvodában, ahol játékokat, könyveket, régi óvodapedagógiai dokumentumokat, gyermekrajzokat a múltból és jelenből, nem utolsó sorban fotókat lehet megtekinteni az óvoda életéből.
Ezért a szép délelőttért köszönet illeti az óvoda munkatársait kitartó és áldozatos munkájukért, amelyet a mindennapi feladatok mellett az ünnepség sikeres lebonyolításáért tettek. Óvodapedagógusok: Vaszkó Magdolna, Dinya Tünde, Losonczi Gabriella, Fekécsné Brandt Márta. Gyógypedagógiai asszisztens: Gyebnárné Tóth Márta. Dajka nénik: Cserenyecz Lajosné, Tóth Lajosné, Gonda Anikó.
Soraimat Brunszvik Teréz - aki Közép-Európa első kisdedóvó intézetét alapította - szavaival zárnám: „A korai nevelés a legfontosabb. Az, amit az ember ebben az életkorban felfog, kihat egész életére.”

Cikk, fotó: Tóth Zsanett

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.