Új kezdeményezés a város turisztikájáért

admin képe
Beküldés: 2011/12/23 - 14:08 | Frissítés: 2014/10/24
Szerző: admin
Cikkek: 

Hogyan kezdődött?
A válságnak talán csak egy pozitív hozadéka van, a szükség hozta összefogás. Mivel mindenkinek rosszul megy, jön a felismerés, hogy csoda csak akkor lesz, ha mi csinálunk és összefogunk. Együtt még erősek is lehetünk. A kiútkeresés közben összetalálkozott kb 20 turizmusban érdekelt, nagyon aktív személy és egy kis útbaigazítás után - figyelembe véve a hasonló sikertörténeteket - úgy véltük, nekünk is sikerülhet.
Elkezdődött az együtt gondolkodás, az alapok lerakása: turizmussal foglalkozó egyesületbe való tömörülés, az Önkormányzat megnyerése a közös munkára.

Mi a cél?
Úgy véljük, Gyomaendrőd természeti és épített környezete általános ismertsége, imidzse országos szinten is jónak mondható. És mégis, tapasztalatunk szerint ezt közel sem használjuk ki. A város leggyorsabban megtérülő kitörési pontja továbbra is a turizmus. Hatékony és eredményes munka a turizmusban érdekeltek összefogásával, az Önkormányzat támogatásával és tágabb értelemben a lakossággal való együttműködéssel lehetséges. Célunk olyan miliőt, idegenforgalmi életteret teremteni, mely az idelátogató turisták, vendégek által elvárt kényelmet, igényt kiszolgálja. Ezt a feladatot átfogó alapossággal - részletekbe menően a tájékoztatástól, a szálláslehetőségeken, az egyéni programlehetőségeken keresztül mindenre kiterjedően - akarjuk megoldani. Fontos még olyan feladatok kidolgozása, mellyel magát a várost tudjuk turizmus érzékennyé és kiszolgálóvá tenni. Tudjuk azt is, hogy ezt nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani, ezért nem csak rövid hanem hosszútávban is gondolkodunk. Fontos a kölcsönösség, az együttműködés, a saját lehetőségeink ismerete és annak maximális kihasználása.

Miből?
Egyesületünk elsődleges célja a napjainkban népszerű TDM szervezetté válás, mellyel kapcsolatos regisztrációt január hónapban meg is teszünk.
A TDM szervezetek alakulásához és működéséhez jelentős pályázati támogatás áll rendelkezésre. A pályázattól függően 20-100 millió forint támogatás szerezhető szigorú feltételekkel. Ilyen feltétel például, hogy a pályázó egyesületnek minimum 10 milliós évi költségvetéssel kell rendelkeznie.
2012-es költségvetésünk előirányzata 8 millió önkormányzati támogatás és 2 millió egyesületi tagsági hozzájárulás. Az év második felére a TDM pályázatból már további jelentős bevételre számítunk.
Itt kell elmondanunk, hogy az önkormányzati támogatásért feladatot is vállaltunk.
Így a Turinform iroda működtetését és a 2 nagy városi rendezvény (Május 1 és Augusztus 20) megtartását.
Mint mindig, a kezdet szörnyű nehéz, különösen az első év. Egy biztos, rengeteg munka vár ránk, de van egy folyamatosan bővülő, nagyon lelkes csapat. A lelkesedés alapja, hogy saját magunk vehetjük kezünkbe a turizmussal kapcsolatos életünket és az olyan lesz, amilyenné tesszük.

Hogyan tovább?
A 2011 december 22-i önkormányzati testületi döntést követően 2012 január 7-én 14 órakor a Hárs Hotelban Gyomaendrőd, Hősök út 54. allatt lesz az alakuló egyesületi ülés, mellyel megtörténik a legitimáció.
Erre a közgyűlésre várunk mindenkit aki érintett a város turizmusa kapcsán és azokat is, akik kíváncsiak a város jövőjét jelentősen befolyásoló civil kezdeményezésre és szívesen segítenének tanácsaikkal, észrevételeikkel. Ezen a gyűlésen részletes tájékoztatást adunk a célokról, a munkamódszerekről és a tervekről.
Célunk, hogy városunk idegenforgalmát befolyásoló irányító tevékenységet, politika mentesen, széles alapokon nyugvó, minden résztvevőnek lehetőséget biztosító városi összefogással végezzük.
Befejezésül:
Tisztelt szállásadó, vendéglátós, vendéglátó programszolgáltató és mindenki aki valamilyen formában érdekelt a városi turizmusban!
Most itt a lehetőség, hogy gazdasági tevékenységed életterét magad irányíthatsd!
Legyél ott az alakuló ülésen, mert a 2012 január 7-i dátumot Gyomaendrőd életében még sokszor fogják emlegetni csak úgy: "Akkor kezdődött"

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás