Tótka Sándor világbajnoki aranyérmes

admin képe
Beküldés: 2011/08/02 - 00:35 | Frissítés: 2014/10/24
Szerző: admin
Cikkek: 

A hétvégén Brandenburgban rendezett ifjúsági világbajnokságon rekorder eredménnyel szerepelt a magyar válogatott. Soha ennyi érmet még nem hoztak hazánkfiai vb-ről; szám szerint 5 arany-, 6 ezüst- és 5 bronzéremmel gazdagodtak.
Városunk szülötte, Tótka Sándor és Hérics Dávid 200m kajak kettősben hatalmas fölénnyel, több mint egy hajóhosszal lett világbajnok. Egyesben ellenben annak a Tom Liebschernek kedvezett a szerencse, akit a Szingapúr ifjúsági Olimpián maga mögé utasított Tótka Sándor; így most megfordult a sorrend és Tótka Sándor tért haza ezüsttel – ami még mindig igen szép eredmény, főként egy idősebb és erősebb versenyző ellenében, aki hazai pályán evezett. A vasárnap délutáni 500m-es futamról egy bronzérmet hozott el Tótka Sándor, így egy arany, egy ezüst és egy bronzéremmel a legeredményesebb magyar versenyzője volt a hétvégé futamoknak.
Legközelebb augusztusban, a Szegeden 2011. augusztus 17. és 21. között megrendezésre kerülő MOL Kajak-Kenu Világbajnokságon láthatjuk az ifjú bajnokot szerepelni, ezúttal a felnőttek mezőnyében! Ez a verseny azért is fontos, mivel a 2012-es londoni olimpia legfontosabb kvalifikációs versenye.

cikk: www.gyomaendrod.com

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás