Tótka Sándor két aranyat szerzett az Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon

admin képe
Beküldés: 2013/01/17 - 22:23 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

Négy magyar kajakos arany és egy ezüst a második napon

A csapat kajak-kenus részlege a nyitónapi négy bronz után négy arannyal és egy ezüsttel gazdagította a magyar éremgyűjteményt a Sydneyben zajló Ausztrál Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (AYOF) második napján.

A 14-18 éves korosztály képviselőinek viadalán a Magyar Olimpiai Bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a 200 méteres döntőkben Tótka Sándor, aki a megnyitón a nemzeti lobogót vitte, egyesben és Janza Richárddal párosban is nyert. A lányoknál Lucz Dóra egyesben, míg Somogyi Szilvia és Szilágyi Anett párosban végzett elsőként. Khaut Kristóf kenu egyesben ezüstérmet szerzett.

Kovács Gábort (Edző) és Tótka Sándor

Az úszók az előfutamok során három számban álltak rajthoz, s 200 méter gyorson Joó Sára a negyedik, Gratz Benjamin a hatodik, 200 méter pillangón Sebestyén Dalma szintén a hatodik idővel jutott a fináléba.
Sydneyben Magyarországot négy sportágban - az úszás és a kajak-kenu mellett súlyemelésben és triatlonban - összesen 24 sportoló képviseli.

Frissítés: Tótka Sándor a head-to-head versenyben egy harmadik aranyérmet is szerzett, ezzel háromra nőtt az aranyainak száma a Sydneyben tartott olimpián!

forrás: MTI

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás