Több tízmilliós munkahelyteremtő támogatásokat vihetnek haza gyomaendrődi cégek

admin képe
Beküldés: 2012/06/05 - 15:47 | Frissítés: 2016/02/07
Szerző: admin

Több mint 4 ezer új munkahely jön létre a magyarországi kis- és középvállalkozásoknál (kkv-knál) az NGM munkahelyteremtő pályázatának köszönhetően a tárca keddi tájékoztatása szerint. Az idei pályázaton több gyomaendrődi cég is sikeresen szerepelt, összesen 100 millió feletti összeggel gyarapodva.
A Gyoma-Mélyépítő Kft. (Gyomaendrőd, Kálvin János utca 38.) 18 álláskereső foglalkoztatását vállalta, amihez 43,2 milliós támogatást vehet fel. Az Endrődi Kenyér Kft. (székhelye: Budapest, Szerémi út 21.) 10 fő felvételével 22,5 milliós támogatásra vált jogosulttá. Az Endrőd-Holding Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Gyomaendrőd Hídfő utca 2.) 15 fő felvételével 33 milliós támogatásra tehet szert. Mindhárom cég érdekessége, hogy a pályázat benyújtása előtt a foglalkoztatottak száma nulla fő volt a kormány portáljáról letölthető táblázat tanúsága szerint!
A Hajdú-Bihar megyében pályázó, de gyomaendrődi illetőségű Dr. Békés Fogszakorvosi Bt. (Gyomaendrőd, Kossuth 30.) számára 7 fő felvételéhez 13,3 milliós támogatást ítélt oda a bizottság. Elképzelhető, hogy további gyomaendrődi vállalkozások is vannak a nyertesek között, nekünk a fentieket sikerült beazonosítanunk név alapján.
A minisztérium az MTI-vel közleményben tudatta, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretre a pályázatokat befogadó munkaügyi központokhoz 750 pályázat érkezett, 10,3 milliárd forinttámogatási igénnyel.
A pályázatok szigorú formai és tartalmi szűrését követően végül 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4.010 új munkahely kialakításához, 7,3 milliárd forint értékben - írja az NGM, hozzátéve, hogy a támogatás egyúttal 6.234 munkahely megőrzését is segíti, mert a pályázók vállalták, hogy a meglevő létszámukat is megtartják további két évig.
A vissza nem térítendő támogatás elsősorban új gépek, berendezések, műszaki eszközök beszerzését, új létesítmények építését segíti.
A pályázók között előnyben részesültek a hátrányos helyzetű térségben működő kkv-k, ennek is köszönhető, hogy az elnyert összeg 87,4 százaléka az ország négy hátrányos helyzetű régiójába kerül.
A támogatottak teljes listája a http://www.kormany.hu címen tölthető le Excel formátumban.

cikk: www.gyomaendrod.com, MTI alapján

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!