A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény áprilisi hírei

admin képe
Beküldés: 2012/04/21 - 11:20 | Frissítés: 2014/10/24
Szerző: admin
Cikkek: 

Gyomaendrődi Oktatási Egység

Tiszás siker az SZKTV-n

Budapesten, a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Gimnáziumban rendezték meg a Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét 2012. március 27-30-án. Iskolánkat, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézményt Király Nikolett 3/13. B osztályos tanuló képviselte, aki a gyomaendrődi oktatási egység tanulója. A verseny összetett írásbeli, szóbeli és gyakorlati feladatokból állt. Nikolett harminc versenyző közül összesítésben 6. helyezést ért el. Emellett számos külön díjjal értékelték a "legszebb cukrász díszmunka" kategóriában. A versenyen elért eredménye alapján Nikolett mentesül a szakmai vizsga alól, vizsgaeredménye jelesnek minősül. Felkészítői: Horváth Robin (Csepp-Tan Kft.) és Tótka Margit tanárnő.


„Adj vért és ments meg három életet!”

A hagyományokhoz híven idén második alkalommal került sor véradásra iskolánkban. A Vöröskereszt munkatársai március 29-én az iskola tornatermében rendezkedtek be, hogy megfelelő környezetet tudjanak kialakítani a véradók számára. Sok iskolai dolgozó és diák élt a lehetőséggel, mert tudták, hogy így segíteni tudnak rászoruló embertársaikon.


„Szállj költemény, szólj költemény!”

A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény 2012. április 11-én rendezte meg a dévaványai oktatási egységében a költészet napjához kapcsolódó hagyományos versmondó versenyét középiskolások számára. Kötelező költeményként Karafiáth Orsolya Vigyázz rá föld, óvjátok, istenek című versét szavalták a versenyzők, majd a szabadon választott költeményt adták elő. Tanulóink közül Farkas Sándor I. helyezést, Csaba Csilla II. helyezést, Korda Nikolett VI. helyezést ért el, mindannyian 12. A osztályos tanulók, felkészítő tanáruk: Hajdú László. Másnap Csilla és Sanyi a Tisza-csapat gyomaendrődi képviselőiként a budapesti Szakma Sztár rendezvényen léptek fel, ahol könnyűzenei slágereket adtak elő.


Komplex tanulmányi versenyen a BéKSZI-ben

A Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium „BéKSZI a tehetséggondozásért” komplex tanulmányi versenyt hirdetett a szakiskolák és szakközépiskolák 4–5 fős csapatai számára. A hagyományos megmérettetésektől eltérően ennek a versenynek az volt a célja, hogy ne elsősorban a tantárgyi tudás döntsön a versenyzők között, hanem minden olyan kompetencia, amelyet a tanulók előnyükre tudnak fordítani. A versenyzők próbára tehették ötletességüket, tettrekészségüket és ügyességüket. A verseny három részből állt, az első feladat egy projekt megvalósítása volt. A versenynapon, április 12-én a tanulók bemutatták műveiket a közönségnek és a versenybizottságnak, valamint írásbeli, szóbeli és interaktív feladatokat kellett megoldaniuk.
Iskolánkat két csapat képviselte a versenyen: a „Mákvirágok” (Debreczeni Hajnalka, Gácsi Nikolett, Gyuricza Zsanett, Polányi Alíz, Forgács Beáta) biológia, az „Atlasz betyárok ” (Soczó Tamara, Vasas Bálint, Juhász Martin, Fazekas János, Kruchió Albert) pedig földrajz tantárgyhoz kapcsolódó feladatokat oldottak meg. Mindkét csapat II. helyen végzett a csoportjában.
Felkészítőik: Kruchióné Hunya Adrienn és Tóthné Stibán Erika tanárnők.

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás