Tavaszi zsongás a KSI gyomaendrődi csapatánál

KSI SE Gyomaendrőd képe
Beküldés: 2019/05/15 - 12:12 | Frissítés: 2019/05/15
Szerző: KSI SE Gyomaendrőd
Cikkek: 

Ahogy megérkezik a tavasz, nemcsak a természet éledezik, hanem a kajakosok is felébrednek „téli álmukból.”
A kitűnő kora tavaszi időjárás hatására már március legelején vízre tudtak szállni a KSI kajakosai. A felkészülés azóta is töretlen, már több edzőtáborozáson is túl van néhány fiatal.
A jó időnek köszönhetően március 30-án családi napot szerveztek a KSI vízitelepen a Kölcsey utca 6 szám alatt. A menü bográcsban főzött paprikás krumpli volt, melyet Kovács Gábor edző prezentált az összegyűlt gyerekeknek, szülőknek, barátoknak. Ilyen alkalmakkor nemcsak jót beszélgetnek, iszogatnak, falatoznak az összegyűltek, hanem a szülők is kipróbálják és ezáltal megtapasztalják a kajakozás, túrakenuzás szépségét és egészségmegőrző hatását.
A KSI versenyzői, edzői és a szülők részt vettek a Te Szedd mozgalomban. Nemcsak a vízitelepük környékén és a környező utcákon szedték a szemetet, hanem csónakokból a holtág vizét is megtisztították a nem kívánatos hulladéktól. A KSI kajakosainál fontos szempont a természet szeretete és tisztaságának megóvása.
A hagyományokat ápolva idén ismét húsvéti locsolkodás helyszíne volt a KSI telep. A klub fennállása óta egy alkalommal sem maradtak szárazon a leány versenyzők és edzők.

Legyen az Ön gyereke is boldog kajakos!
7-8 éves KSI-s gyerekek. Kajakozz! +36 (30) 2913626

Április 27-én egy KSI gyomaendrődi küldöttség ellátogatott a budapesti anyaegyesület telephelyére. Itt a nagy múltú Öböl-kör Bajnokságon vettek részt, nagyon szép sikereket elérve. Eredmények: Fodor Bence 1. hely, Berta Bence 2. hely, Wágner Anna 2. hely, Tóth Menta 2. hely, Mertz Attila 2. hely, Nagy Kristóf 3. hely, Konyecsni Milán 3. Hely, Tóth Kinga 5. Hely, Vida Levente 6. Hely. További szépen szereplő versenyzők: Nótári Ramóna, Oláh Zsombor, Kovács László, Ilyés Inez, Rau Zsolt, Dékány Gergő, Kis Bálint.
Fodor Napsugár és Sági Aliz a magyar serdülő válogatott keret meghívására edzőtáborban vett részt Dunavarsányban, így ők nem tudtak részt venni az Öböl-kör Bajnokságon.
Április 28-án a KSI Gyomaendrőd megrendezte a már hagyományossá váló versenyét, IV. Békés Megyei Diák Kupa néven. A kellemetlen esős idő ellenére rekordszámú nevezés érkezett és igen színvonalas, kiélezett küzdelmeket láthatott a szép számú kilátogató érdeklődő. Idén először Békés megyén kívüli versenyzők is érkeztek és küzdöttek az exkluzív díjakért. Ez a verseny arról ismert, hogy a gyerekek nem az egyesületüket, hanem az iskolájukat képviselik, a tanintézményük hírnevét öregbítik. Az idei Diák Kupán 25 iskola tanulói álltak rajthoz. A csapatverseny győztese első alkalommal a Békési Hepp Ferenc Általános Iskola lett, az eddigi háromszoros győztes a Kis Bálint Általános Iskola csapata ezúttal a második, míg a Szent Gellért tanulói a harmadik helyen végeztek.
A Diák Kupa legnagyobb csábereje az, hogy a szervező KSI jóvoltából nemcsak az érmes, hanem minden rajthoz álló versenyző kupa díjazásban részesül. A szervezők egyébként az összes sportolót és edzőiket is megvendégelték egy ízletes ebédre.
A ványai hídhoz kitelepülő túramegállóhely és KSI edzőközpont fejlesztése folytatódik. A KSI-s kajakosok hajótároló konténere már berendezésre került. Olyan állványrendszer lett beszerelve, amely segítségével összesen húsz hajó tárolására lesz alkalmas egy konténer. A fiú és lány öltözőket már birtokba vették a fiatalok, hamarosan a megrendelt öltöző padok és fogasok megérkeznek.
A tavaly évvégi KSI-s évzáró vacsora tombola bevételéből egy új, korszerű motorcsónak szállító utánfutót vett a klub. Ennek segítségével egyszerűbbé és könnyebbé vált a motorcsónak szállítása valamint a folyón történő vízre bocsátása.
Ha Ön is szeretné, hogy gyermeke, unokája egy sikeres, elismert csapathoz tartozzon, jelentkezzen. Kovácsné Kozma Diána edzőnél : +36 30 291 36 26 Az első hónap ingyenes mindenkinek.

Cikk, fotó: KSI Gyomaendrőd SE

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás